Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Την ικανοποίησή του εκφράζει με δήλωση του ο Γ. Νικητιάδης για την ανταπόκριση που υπήρξε σε σχέση με το θέμα του Ελληνικού χωριού Λιβισσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή  του εκφράζει με δήλωση του ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού  κ. Γιώργος Νικητιάδης για την ανταπόκριση που υπήρξε από την κυβέρνηση και το γραφείο του Πρωθυπουργού, σε σχέση με το θέμα του Ελληνικού χωριού Λιβισσι που επιδιώκουν οι Τούρκοι να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη. Ειδικότερα η δήλωση του κ Νικητιάδη έχει ως εξής :
« Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου που πιστεύω ότι αποτελεί και ικανοποίηση όλων, για την ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης στην επιστολή που απέστειλα προκειμένου να κινητοποιηθούμε ως χώρα , ώστε να προστατεύσουμε την επικείμενη απόλυτη τουριστικοποίηση και συνάμα εξαφάνιση κάθε ελληνικότητας και κάθε στοιχείου μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας του Ελληνικού χωριού Λιβισσι που βρίσκεται στα απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο τουρκικά παράλια.
Τόσο η συνεργάτης του κ Πρωθυπουργού που επικοινώνησε μαζί μου, όσο και ο Υπουργός κ Τασούλας με ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσσι και την προστασία του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ Τασούλας μου δήλωσε ότι στο Τορίνο που βρέθηκε για να παραστεί σε άτυπη σύνοδο των Υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε , έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε κα Βασιλείου η οποία με τη σειρά της έθεσε το ζήτημα στον αρμόδιο επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε χώρες κ. Hans ώστε να πράξει τα δέοντα .
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Πολιτισμού κ Τασούλα που με κάλεσε για να με ενημερώσει μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό , πληροφορήθηκα ότι ο κ Υπουργός εκτός από όσα έπραξε στις Βρυξέλλες κάλεσε χθες και τον Τούρκο Πρέσβη στον οποίο έθεσε το ζήτημα από πλευράς Πολιτισμού. Ταυτοχρόνως , μου δήλωσε ότι έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα , ενώ θα θέσει το ζήτημα και στον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο.

Θεωρώ όλα τα παραπάνω ιδιαιτέρως θετικά και ευελπιστώ ότι οι προσπάθειες της χώρας θα συνεχιστούν ώστε να υπάρξει από την απέναντι γείτονα απόλυτος σεβασμός σε μνημεία που αναδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της Ελληνικής παρουσίας ανα τον κόσμο , την Ελληνικότητα , την μοναδική αρχιτεκτονική και πολεοδομία παρόμοιων μνημείων και το ορθόδοξο χριστιανικό συναίσθημα και πνεύμα με το οποίο πορεύθηκαν οι Λιβισσιανοι μέχρι τον ξεριζωμό τους από τον τόπο που γεννήθηκαν και προόδευσαν ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/