Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Δελτίο Τύπου για το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το Σάββατο στις 13/9 στην Ρόδο, στο Πάρκο Αϊ Γιάννη.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και τις νεολαίας. Το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ περιελάβανε συναυλία από τα μουσικά συγκροτήματα sleep deep, τους brancaleone και το ερασιτεχνικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Επίσης η θεατρική ομάδα Ρόδου της ΟΓΕ, ανέβασε το θεατρικό « η πτώση και η άνοδος του κύριου Γκρόσαπ». Το μουσικοθεατρικό πρόγραμμα έκλεισε με Λαϊκό Γλέντι από τον Γιώργο Κασιώτη και την ορχήστρα του. 
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ,  στην ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ώστε ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του  και να μην εγκλωβιστεί στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο λαός να απορρίψει τις ψεύτικές ελπίδες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν αποτελεί φιλολαϊκή η πρόταση του, αλλά προσπαθεί με άλλο μίγμα διαχείρισης να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου.  Τόνισε επίσης  την ανάγκη και το όφελος  συστράτευσης με το ΚΚΕ που έχουν οι  εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού και στα μεγάλα πολυκαταστήματα του εμπορίου, οι νέοι άνεργοι , φοιτητές και μαθητές της περιοχής. Τέλος ανέδειξε τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο,  στην πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, εξελίξεις που φέρνουν το ενδεχόμενο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου πιο κοντά και από αυτή την άποψη ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί.
Στον χώρο λειτούργησαν παιδότοπος, στέκια μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων και του ΠΑΜΕ.

Όπως δηλώνει και το σύνθημα του Φεστιβάλ « Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» Συνεχίζουμε… και δίνουμε ραντεβού στους καθημερινούς αγώνες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/