Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες πραγματοποίησε η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

ΚΚΕ Τ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες  πραγματοποίησε η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ,  στο Παραδείσι  στις 29 Αυγούστου και στη Σορωνή 30 Αυγούστου, με θέμα “ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;”

Οι εισηγήσεις προσέγγισαν το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων από πολλές πλευρές. Αναλύθηκε σε βάθος το ερώτημα ανάπτυξη για ποιόν; Με κύριο στοιχείο ότι η ανάπτυξη έχει ταξική διάσταση.   Προσεγγίστηκε η ανάπτυξη από την οικονομική της  πλευρά, αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων (Οργανωμένων Υποδοχέων Δραστηριότητας), έγινε αναλυτική γεωαναφορά των ακινήτων τα οποία έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση, αποκαλύφθηκε ο ρόλος των Μ.Κ.Ο. και των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων), ως όργανα προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στο Παραδείσι η εισήγηση με θέμα την  ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων «Διαγόρα» και «Μαριτσών», με τις σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, την αύξηση των τελών, τα γεωστρατηγικά ζητήματα που προκύπτουν,  τη διαφαινόμενη επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων στην περιοχή των  ακινήτων της «Βάρης», τους κινδύνους για τους μικροεπαγγελματίες από την πιθανή δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου στα πλαίσια της εκχώρησης του αεροδρομίου.
 Στη Σορωνή επίσης, η αναλυτική παρουσίαση του νέου νόμου για τα δάση, αποκάλυψε την επιδιωκόμενη πλήρη εμπορευματοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, προς όφελος των οργανωμένων υποδοχέων δραστηριότητας, έτσι ονομάζονται τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι και θα τα καρπωθούν. Ο νέος νόμος για τα δάση σε συνδυασμό με την έκταση των  13 χιλιάδων  στρεμμάτων , η οποία έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ γύρω από τον προφήτη Ηλία για ιδιωτικοποίηση δημιούργησε σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον της περιοχής.
«Είναι ανάγκη να γίνει πλατειά συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις όπου δουλεύει, ζει, ψυχαγωγείται ο εργαζόμενος. Να περάσει σε κάθε φορέα, να γίνουν συγκεντρώσεις να ακουστούν θέσεις και απόψεις. Πρώτα και κύρια πρέπει να περάσει στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους,  να βγουν επιτροπές αγώνα.
Να δεθεί το θέμα με τα γενικότερα, να βγουν συμπεράσματα από την ποιότητα και το βάθος των μέχρι σήμερα αιτημάτων. Να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους.
Σ΄αυτόν το αγώνα έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από την ψήφο που έριξαν στις τελευταίες εκλογές, έχουν θέση οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες , η νεολαία.» τόνισε στην παρέμβασή του ο Τάκης Πότσος γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

                                                                                    Ρόδος 1 Σεπτέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/