Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Δελτίο τύπου για τον ΕΝΦΙΑ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου  2014
Το θέατρο του παράλογου βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες . Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει  τις ευθύνες  γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, είτε σε λάθη  τεχνοκρατών είτε στο  "αντάρτικο "των κοινοβουλευτικών  ομάδων. Έτσι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει   στην ΔΕΘ « Όσοι το έκαναν …  έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο», και τον  Υπουργό Οικονομικών κ.  Γκίκα Χαρδούβελη  να αποποεί  τις ευθύνες  του λέγοντας:  «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν»... Μ' αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις  αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα βασικά προβλήματα του νόμου για τα οποία δεν επιθυμούν να γίνει συζήτηση :

Πρώτο, ο νόμος αυτός είναι ο πιο απεχθής μνημονιακός νόμος της συγκυβέρνησης καθότι, έχει ως αποτέλεσμα, τη δήμευση κάθε μικρής ακίνητης περιουσίας  χωρίς  προστασία της πρώτης κατοικίας αφού η αξία της  υπολογίζεται με βάση τις υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 και δεν λαμβάνει υπόψη την μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Δεύτερο, ο νόμος αυτός ,όπως και άλλοι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλονται από τους δανειστές και οδηγούν στην απώλεια της εθνικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι από την 17η Ιουλίου του 2013, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με δελτίο τύπου της είχε καταγγείλει, ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας είχε επιβληθεί από την Τρόικα και συντάκτης του είναι ο Greeten Michielse – Tax Advisor του ΔΝΤ –και όχι η πολιτική  ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών - ο οποίος έχει συντάξει αντίστοιχα φορολογικά νομοσχέδια για χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η  Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία κλπ.
Τα δάκρυα, η «επανάσταση»,  και το «πλύσιμο» των χεριών δεν ωφελούν . ... Γίνεται ολοφάνερο ότι μόνο μια λύση υπάρχει :  η προσφυγή στις εκλογές για ανατροπή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής .
Τομέας Επικοινωνίας

Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/