Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Δελτίο τύπου για τον ΕΝΦΙΑ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου  2014
Το θέατρο του παράλογου βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες . Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει  τις ευθύνες  γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, είτε σε λάθη  τεχνοκρατών είτε στο  "αντάρτικο "των κοινοβουλευτικών  ομάδων. Έτσι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει   στην ΔΕΘ « Όσοι το έκαναν …  έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο», και τον  Υπουργό Οικονομικών κ.  Γκίκα Χαρδούβελη  να αποποεί  τις ευθύνες  του λέγοντας:  «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν»... Μ' αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις  αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα βασικά προβλήματα του νόμου για τα οποία δεν επιθυμούν να γίνει συζήτηση :

Πρώτο, ο νόμος αυτός είναι ο πιο απεχθής μνημονιακός νόμος της συγκυβέρνησης καθότι, έχει ως αποτέλεσμα, τη δήμευση κάθε μικρής ακίνητης περιουσίας  χωρίς  προστασία της πρώτης κατοικίας αφού η αξία της  υπολογίζεται με βάση τις υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 και δεν λαμβάνει υπόψη την μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Δεύτερο, ο νόμος αυτός ,όπως και άλλοι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλονται από τους δανειστές και οδηγούν στην απώλεια της εθνικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι από την 17η Ιουλίου του 2013, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με δελτίο τύπου της είχε καταγγείλει, ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας είχε επιβληθεί από την Τρόικα και συντάκτης του είναι ο Greeten Michielse – Tax Advisor του ΔΝΤ –και όχι η πολιτική  ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών - ο οποίος έχει συντάξει αντίστοιχα φορολογικά νομοσχέδια για χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η  Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία κλπ.
Τα δάκρυα, η «επανάσταση»,  και το «πλύσιμο» των χεριών δεν ωφελούν . ... Γίνεται ολοφάνερο ότι μόνο μια λύση υπάρχει :  η προσφυγή στις εκλογές για ανατροπή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής .
Τομέας Επικοινωνίας

Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/