Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το ΚΚΕ στηρίζει την κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για το ζήτημα της Υγείας.

Δελτίο Τύπου της Τομεαικής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για την κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου, που περιλαμβάνει τη δήλωση του Κώστα Γιαννόπουλου, μέλους του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Παρακάτω θα βρείτε ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 18 Μάρτη 3 βουλευτές του ΚΚΕ για το ζήτημα του ιατρείου του Γενναδίου
Πολυμελής αντιπροσωπεία μελών και στελεχών του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για Δήμο και Περιφέρεια βρέθηκαν σήμερα στην Εφορία και στο Δημαρχείο  Ρόδου δηλώνοντάς τη στήριξή τους στην κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για το ζήτημα της Υγείας.
Ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δήλωσε στα ΜΜΕ:
Δηλώνουμε την αλληλλεγγύη μας στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το ζήτημα της πρόσβασης του λαού στις υπηρεσίες Υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής. Ως ΚΚΕ το έχουμε πάρα πολλές φορές αναδείξει είτε μέσω της συμμετοχής μας στο εργατικό λαϊκο κίνημα είτε μέσω των εκλεγμένων μας στη βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο.
Η επικίνδυνη κατάσταση με το ιατρείο του Γενναδίου, το ασθενοφόρο, αλλά και συνολικά των υπηρεσιών Υγείας στο νησί, είτε πρόκειται για την ΠΦΥ, είτε για το Νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφασίζει εφαρμόζει και εξειδικεύει η Κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ΕΕ και σπέρνουν αυταπάτες στο λαό ότι πρόκειται να δοθεί λύση «εντός των τοιχών», ότι υπάρχει η δυνατότητα η ΕΕ να φτιασιδωθεί και από Ένωση των αφεντικών όλης της Ευρώπης να γίνει φιλολαϊκή.
Η σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Ρόδου πρέπει να αποτελέσει την αρχή μόνο ενός μακρόχρονου και μαζικού αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με Νοσοκομείο και δομές υγείας πλήρως στελεχωμένες, με όλη την απαραίτητη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Βεβαίως ο αγώνας αυτός προϋποθέτει τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και τους ντόπιους εκφραστές της και μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο όταν αγκαλιαστεί συνολικά από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοπασχολούμενους. Σε ένα τέτοιο αγώνα καλεί το ΚΚΕ.
Ειδικα για τη  Νότια Ρόδο να δοθεί εδώ και τώρα λύση, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου. Συγκεκριμένα: Να ξαναγίνει το ιατρείο Γενναδίου πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο, με 24ωρη λειτουργία, όλο το χρόνο με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, να υπάρχει μόνιμα το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ στο Γεννάδι, μόνιμοι γιατροί στα ιατρεία της Απολακκιάς και της Κατταβιάς και όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται να αποτελούν βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως.
Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ
Ρόδος, 18 Μάρτη 2014
  
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για το Ιατρείο Γενναδίου Ρόδου.

Οι αντιλαϊκές εξελίξεις στον τομέα της Υγείας έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες και δραματικές καταστάσεις για τους κατοίκους της Ρόδου με συνεχόμενη υποβάθμιση και απαξίωση όλων των δομών υγείας –Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας- Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, και ακόμα χειρότερα στα Περιφερειακά Ιατρεία.
Τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου καλούνται να εξυ­πη­ρετήσουν στο Ιατρείο του Γενναδίου μόνο ένας επιμελητής, που πηγαίνει 2 φορές τη βδομάδα, ένας αγροτικός γιατρός, ενώ δεν υπηρετεί καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό.
 Αυτή η κατάσταση είναι ένα, από τα αποτελέσματα της μετατροπής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Γενναδίου σε Περιφερειακό Ιατρείο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών και των συγχωνεύσεων των δημοσίων υπηρεσιών υγείας από την κυβέρνηση.
Το Ιατρείο στο Γεννάδι που εξυπηρετεί όλη την περιοχή έχει διαλυθεί. Οι εφημερίες είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν και έτσι διανυκτερεύει μόνο 14 ημέρες τον μήνα. Πρακτικά λοιπόν τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα που δεν λειτουργεί  αναγκάζονται οι κάτοικοι με δική τους φροντίδα να μετακινηθούν 45- 50 χιλμ στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στον Αρχάγγελο. Αντίστοιχα στα ιατρεία της περιοχής Νότιας Ρόδου, η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι αδύνατη. Στην Κατταβιά δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός, ενώ στην Απολακκιά πηγαίνει μόνο ένας για συνταγογράφηση. Το αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ δεν εδρεύει πια στην περιοχή του Γενναδίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία και χρονική καθυστέρηση στη μεταφορά των ασθενών με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή τους.
Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον Διοικητή του Νοσοκομείου, οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις και δεν υλοποιούνται. Απαιτούν τον επαναχαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Πολυδύναμο (Επαναφορά του ΦΕΚ Β΄773/2009), πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να υπάρχει μόνιμα το ΕΚΑΒ στο Γεννάδι, 24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου όλο τον χρόνο, μόνιμοι γιατροί στα ιατρεία της Απολακκιάς και της Κατταβιάς και όσοι αγροτικοί γιατροί έρχονται να αποτελούν συμπληρωματικό βοηθητικό προσωπικό και όχι το κυρίως.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των περίπου 10.300 κατοίκων της περιοχής της Νότιας Ρόδου για πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία, με την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους, καθώς και των επισκεπτών του νησιού της Ρόδου;

Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Γιώργος Λαμπρούλης
Χρήστος Κατσώτης
Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/