Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Συνέδριο Ογκολογίας στην πόλη της Ρόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
HELLENIC REPUBLIC                      
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                                        
MINISTRY OF ΗEALTH &                                                                                                                      
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ                                                                                                                           SOCIAL SOLIDARΙΤΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
                                                           ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
                                                                             Medical Association of Rhodes
Ρόδος 27.03.2014
Δελτίο τύπου
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου  για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει  το Συνέδριο Ογκολογίας στην πόλη της Ρόδου στο  οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη γέφυρα της Ογκολογίας με την νοσοκομειακή κλινική πράξη αλλά και την παρεχόμενη ιατρική σε όλες τις δομές υγείας της ΠΦΥ .
Η επιστημονική  ενημέρωση  για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα μέλη του που καθημερινά αντιμετωπίζουν την αυξανομένη νοσηρότητα στις  συχνές μορφές του καρκίνου αποτελεί αδήριτη ανάγκη κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου μας .
Παράλληλα θέλουμε να δώσουμε μήνυμα ελπίδας στους ασθενείς με τις νέες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας στην  ασθένεια που μαστίζει και τον τόπο μας .
Η επιτυχία του προηγούμενου 1ου συνεδρίου μάς παροτρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια της εξοικείωσης των  νοσοκομειακών γιατρών και των αυτοαπασχολούμενων ιατρών σε όλες τις δομές υγείας του νησιού μας με την τόσο ταλαιπωρημένη ομάδα των ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα.
Η αναγκαιότητα γι’ αυτό είναι προφανής: τα κακοήθη νοσήματα αφορούν μεγάλη ομάδα ατόμων, καθώς ένας στους τρεις ενήλικους Έλληνες μπορεί να νοσήσει από αυτά.
Στην πραγματικότητα δε «νοσεί» μόνο ο καρκινοπαθής, αλλά και όλη η οικογένεια, οι φίλοι και ο κοινωνικός περίγυρος.
Το συνέδριό μας απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και της Δευτεροβάθμιας περίθαλψης που παρακολουθούν ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα.
Στο συνέδριο συμμετέχουν διαπρεπείς επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνια κλίμακα αφού προσκεκλημένοι μας είναι συντοπίτες μας ιατροί που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου με μεγάλη προσφορά στο ιατρικό γίγνεσθαι.
Προσκεκλημένοι μας ομιλητές είναι και 3 συνάδελφοι ιατροί από το εξωτερικό (Γαλλία) οι οποίοι θα αναπτύξουν πρωτοποριακές θεματολογίες  σε επίκαιρα θέματα του καρκίνου ( μαστού, μήτρας, μελανώματος, ουροδόχου κύστεως , προστάτου  και του  πεπτικού συστήματος  ).
Σημαντικά θέματα θα καλυφτούν και θα συζητηθούν για την χημειοθεραπεία, την μοριακή βιολογία , τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα των ασθενών, ενώ υπάρχει και ενότητα για την ιατρική ιστορία στα Δωδεκάνησα.
 Η  συνολική συμμετοχή των ιατρών ομιλητών και προεδρείων που θα αναπτύξουν   το πρόγραμμα του συνεδρίου ανέρχεται στους 50 ιατρούς ενώ υπολογίζεται ότι το συνέδριο  θα παρακολουθήσουν πάνω από 150 συνάδελφοι.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Προσκεκλημένους Ομιλητές μας, για την συμβολή τους στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς και τους δεκάδες συναδέλφους με τις ομάδες τους, που υπέβαλλαν και παρουσιάζουν τις εργασίες του στα πλαίσιο του προγράμματος.
Για όλα αυτά τα θέματα σάς καλώ τις δύο αυτές μέρες, να μοιραστούμε τον προβληματισμό μας, να εκπαιδευτούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, στα πλαίσιο του «6ου Συνεδρίου Ογκολογίας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη».
Για τον ΙΣΡ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/