Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ριζικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση, στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου

Δήλωση Λουκά Κωτσαδάμ
Μέλους της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ,
Υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

« Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που καταστρώνει και υλοποιεί με τους συμμάχους της, την Ευρωπαϊκή  Ένωση και την τρόικα, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και υποδομές στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, αεροδρόμια, λιμάνια.
Το προκλητικό ξεπούλημα των αεροδρομίων της περιοχής μας, που είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο, στην Κω και ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και αυτά της Καρπάθου- Καστελορίζου, πρέπει να καταδικαστεί και να εμποδιστεί από τον ίδιο τον Δωδεκανησιακό λαό.
Ένας τομέας- κρίκος,  όπως οι μεταφορές, παραχωρούνται  στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που ενισχύει τα κέρδη του, και παράλληλα θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το λαό να χρησιμοποιεί τις αεροπορικές συγκοινωνίες, αφού τα τέλη αεροδρομίου θα μετακυλιστούν στα αεροπορικά εισητήρια κάνοντάς τα ακόμα πιο ακριβά. Είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από τη «φιλολογία» περί ανταγωνιστικών τιμών των αεροδρομίων κρύβονται ακόμη μεγαλύτερες παροχές προς τους επενδυτές, αλλά και άμεση υπονόμευση των δημοσίων εσόδων, τη στιγμή που ο εργαζόμενος λαός τσακίζεται από την αβάσταχτη φορολογία της κυβέρνησης.
Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων  θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζομένους και τα εργασιακά δικαιώματά τους, διάλυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), και η  αύξηση των τελών χρήσης τους  θα έχει αρνητική επίδραση  στην  επιβατική και κατ' επέκταση και στην τουριστική κίνηση στην περιοχή, που θα πλήξει τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο. Επιπλέον,  η πολιτική αυτή εντάσσει τον εναέριο χώρο της χώρας μας στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (ΕΕΟ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και της ασφάλειας των πτήσεων.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ριζικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση, στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς και των άλλων αεροδρομίων και δημόσιων υποδομών της χώρας στα μονοπώλια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/