Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Ρόδου, τα μαθήματα και οι πρακτικές της μουσικής και των καλλιτεχνικών, δεν γίνονται λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα μαθήματα αυτά , αντικαταστάθηκαν με μαθήματα επιχειρηματικότητας (!!!!). Συγκεκριμένα οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του 3ου έτους καλούνται να πραγματοποιήσουν τις πρακτικές τους φτιάχνοντας ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Δωδεκάνησα.
Το γεγονός αυτό καθόλου τυχαίο δεν είναι, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από τέτοια γεγονότα, που θέλουν τα Πανεπιστήμια να υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και στην συγκεκριμένη περίπτωση την ανάπτυξη του τουριστικού κεφαλαίου.
Είναι ένα ακόμα παράδειγμα, για το πώς αξιοποιούν την έρευνα , για να αυγατίσουν τα κέρδη μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Αντί δηλαδή να πραγματοποιούνται έρευνες για την καλυτέρευση της ζωής  του λαού και της νεολαίας, για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σωστό εκπαιδευτικό έργο με 30 παιδιά σε κάθε τμήμα , μας βάζουν να φτιάχνουμε επιχειρηματικά σχέδια για το πώς οι μεγαλοξενοδόχοι θα γεμίζουν τις τσέπες τους , πατώντας πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Διαμορφώνουν τα προγράμματα και το περιεχόμενο σπουδών με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων για φτηνό, ευέλικτο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό, για υποταγμένους επιστήμονες! Θέλουν τους αυριανούς εκπαιδευτικούς να παίζουν το ρόλο του manager στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, να προωθούν τα σχέδια κερδοφορίας του κεφαλαίου που καμία σχέση και κανένα όφελος δεν έχουν για τον λαό.
Καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να μην δεχτούν αυτή την κατάσταση, να μην δεχτούν να κουτσουρέψουν τον Οδηγό Σπουδών και την μόρφωση τους . Να διεκδικήσουν:
·   Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών. Να γίνουν κανονικά οι πρακτικές των καλλιτεχνικών και τις μουσικής.
·   Να μην πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας!
·   Ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία και την ιδιωτικοποίηση των σχολών μας!
·   Ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, στη μετατροπή των πτυχίων σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα!
·   Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού! Όχι των μονοπωλίων!
·   Ενάντια στα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης της ΕΕ!

·   Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/