Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Οι Δήμοι , ως κομμάτι του αστικού κράτους παίζουν τον δικό τους αποφασιστικό ρόλο στο να μειωθούν στο ελάχιστο οι όποιες κοινωνικές υπηρεσίες…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δελτίο τύπου

Οι Δήμοι , ως κομμάτι του αστικού κράτους παίζουν τον δικό τους αποφασιστικό ρόλο  στο να μειωθούν στο ελάχιστο οι όποιες κοινωνικές υπηρεσίες παρέχονται από αυτούς και να χτυπηθούν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων που  δουλεύουν σε αυτούς τους τομείς.
Αυτό διαπιστώθηκε χθές σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της αρμόδιας Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής κυρίας Κρεμαστινού Λίτσας. Τόσο η διαχείριση , όσο και η εφαρμογή  της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης από την Τοπική Διοίκηση,  οξύνει τα προβλήματα που αφορούν την Πρόνοια και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Δεν προβλέπεται κρατική  χρηματοδότηση για δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Φροντίδας Ηλικωμένων Ατόμων, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και κατά συνέπεια θα λειτουργούν όσο χρηματοδοτούνται ως προγράμματα από το ΕΣΠΑ. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς με συνέπεια χιλιάδες οικογένειες στο νησί μας που έχουν άμεση ανάγκη αυτών των υπηρεσιών να τις στερούνται. Η Τοπική Διοίκηση είναι μηχανισμός του κράτους, είναι κρατική δομή που υπάρχει για να υλοποιεί αυτή την πολιτική που στερεί από τους εργαζόμενους, και από κάθε λαϊκή οικογένεια αυτά που έχει ανάγκη σήμερα. Γι’ αυτό έχουν επιλέξει να στραφούν στον εθελοντισμό, στις ΜΚΟ, στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως λύσεις διαχείρισης της εξαθλίωσης που έχουν επιφέρει στη κοινωνία με τις πολικές τους. Με την μη χρηματοδότηση των δομών Πρόνοιας-Υγείας εξοικονομούν χρήματα από τη στυγνή φορολογία του λαού, για να στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εχουν τεράστια ευθύνη οι Δημοτικές Αρχές που αποδέχονται και υλοποιούν αυτή την πολιτική. 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν  ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών για δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Πρόνοιας με ευθύνη του κράτους και με εργαζόμενους που θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, με δομές Πρόνοιας σε κάθε γειτονιά για να έχουν πρόσβαση όσοι έχουν ανάγκη.
  •  Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων,  ΜΚΟ, ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
  • Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.
  • Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων.
  • Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι Δημόσιες δομές Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
  • Μισθοί και μεροκάματα ζωής, όχι εξαθλίωσης.
Ρόδος 6/3/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/