Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. Ρόδου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Δ.Ε.Α.Σ  Παρατάξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ) στο Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ στις 1/10/2013  για  Απεργία στις 23 Οκτώβρη

Α) Η Δ.Ε.Α.Σ απευθύνει πρόταση προς όλα τα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου να πάρουν απόφαση για γενική προειδοποιητική απεργία στις 23 Οκτώβρη.
Καλεί τις διοικήσεις των συνδικάτων -κυρίως των πρωτοβάθμιων σωματείων- να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία
Στα γενικά αιτήματα της απεργία πού είναι:
-          Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις, να επανέλθει η υποχρεότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.
-          - Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.
-          - Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια. Να σταματήσουν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
-          - Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
-          - Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων.
Β)Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία και το Ε.Κ.Ρ  μέσα από αποφάσεις των Δ.Σ και των Γ.Σ να καταδικάσουν την εγκληματική ,  ναζιστική οργάνωση της Χ.Α και να αναδείξουν τις αιτίες που ιστορικά «φουσκώνουν»το τέρας του φασισμού. Οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή δικαιώνουν απόλυτα τη θέση του ταξικού κινήματος ότι η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι ένα ναζιστικό εγκληματικό μαφιόζικο μόρφωμα, με ισχυρούς θύλακες στο στρατό, στην αστυνομία, τους συλλόγους των φιλάθλων, στους μηχανισμούς της εργοδοσίας. Ένα δολοφονικό εργαλείο του συστήματος ενάντια στο Λαϊκό, το Εργατικό κίνημα.
Οι εξελίξεις με τις συλλήψεις και τις διώξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να μας εφησυχάσουν. Το αστικό σύστημα ακόμα κι αν ήθελε δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή.  Δεν θα γίνει παιδοκτόνο.
Η Χρυσή Αυγή ως αντιλήψεις και ως πρακτικές γεννήθηκαν, γαλουχήθηκαν, αντρώθηκαν με την ανοχή και τη στήριξη του αστικού συστήματος και η δικτατορία των μονοπωλίων, γιατί αυτό είναι το αστικό σύστημα, θα γεννά και θα αναπαράγει το φασισμό, έστω κι αν δεν τον ζούμε και δεν τον αντιμετωπίζουμε με τη μορφή του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΡ στη πρόταση για γενική απεργία στις 23/10/2013 απέφυγε να τοποθετηθεί, παραπέμποντας το ζήτημα σε συγκέντρωση των Προέδρων των Σωματείων στις 8 Οκτώβρη και στο ζήτημα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής δεν πήρε θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/