Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014
9-10-2013
Με μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, με ξεπούλημα των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και με μία ανελέητη φορομπηχτική λεηλασία, η μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζει τον προϋπολογισμό. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχουν «πλεονάσματα» επάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο κατά σειρά τέταρτος μνημονιακός προϋπολογισμός που έχει φέρει την οικονομία της χώρας σε προπολεμικά επίπεδα.
Το περιβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα» δημιουργείται πλασματικά από την μη πληρωμή των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ κλπ), τη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη μείωση των δαπανών Υγείας, Παιδείας, Εθνικής Άμυνας , πρόνοιας κλπ και την φορολογική καταλήστευση. Πρόκειται δε για ένα «πλεόνασμα» για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για το 2014, το 2015 και το 2016 ότι θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του στους τοκογλύφους – δανειστές! Την ίδια στιγμή το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραγραφή των πρωταιτίων του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ!
Το ΔΗΚΚΙ τονίζει ότι αυτό που απαιτείται για τη χώρα μας: Πρώτον η διαγραφή του εν πολλοίς πλασματικού και ήδη εξοφλημένου χρέους και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και όλων των μνημονιακών δουλειών και λεόντιων υποχρεώσεων προς τους τοκογλύφους- δανειστές δεύτερον, η δημιουργία των προϋποθέσεων ύπαρξης της αναγκαίας νομισματικής ρευστότητας με την επανάκτηση  της εκχωρημένης σήμερα νομισματικής – συναλλαγματικής μας πολιτικής ώστε να μπορεί  να ακολουθηθεί ένα πραγματικό  και φιλολαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης τρίτον, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η ανάκτηση των εθνικών επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) κ.α. ,  αποτελούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να ξεφύγουμε από τη θανατηφόρα μέγγενη των δανειστών. Για να αποφύγει η χώρα την επερχόμενη ιστορικών διαστάσεων ανθρωπιστική, οικονομική και εθνική καταστροφή.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ντροπής για το 2014 κατατέθηκε στη Βουλή: την ώρα που στα 25 από τα 100 σπίτια στο Πέραμα έχει κοπεί το ρεύμα, την ώρα που 3.000.000 Έλληνες είναι επίσημα ανασφάλιστοι, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας διατρέφονται από συσσίτια και οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 5.000.
Η συγκυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού μειώνει τις Δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη κατά 16,72% (2,66δις)την οποία έχουν ανάγκη οι πολλοί.
Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 133εκ. που είναι γνωστό ότι δεν αφορά τους ολίγους αλλά τους πολλούς.
Μειώνει τις Λειτουργικές και άλλες δαπάνες κατά 18,03% (1,19δις)που σημαίνει επίσης τεράστιο αριθμό απολύσεων και επίσης μείωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.
Κάνει πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας κατά 1%, πράγμα που σε σχέση με τις απολύσεις κλπ είναι αστείο και για να αναφέρεται.
Αυξάνει τους  Άμεσους Φόρους κατά 11,28% (2,16 εκ), που είναι γνωστό ότι δεν αφορά τους πλοιοκτήτες με τις απαλλαγές τους ή τις βιομηχανίες που με νόμο της Ε.Ε. μπορούν να μεταφέρουν τις μητρικές τους εταιρείες στο εξωτερικό και να φορολογούνται εκεί χαμηλότερα, αλλά αφορά τους πολλούς των ταπεινών πλέον εισοδημάτων.
Με την παραπάνω αύξηση των φόρων, ευελπιστούν σε Αύξηση Εσόδων κατά 4,64%(2,4 δις)τα οποία στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να ανεύρουν παρά μόνο με όσες δημεύσεις κύριων κατοικιών θα έχουν απομείνει.
Με αυτά και με μεταφορές δαπανών σε επόμενα έτη, λένε ότι θα έχουν πρωτογενές πλεόνασμα 350εκ το 2013 και 2,8δις το 2014 και ότι η ύφεση θα μειωθεί στο -4% ενώ στο 2014 θα έχουμε δήθεν ανάπτυξη 0,6%. Αστεία πράγματα.
Δείχνουν ότι το Δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πέσει από το 175,5% στο 174,5%.Αυτό κι αν είναι αστείο. Όλοι γνωρίζουν πως όταν το ΑΕΠ ανεβαίνει ( όπως υποθετικά και ψευδεπίγραφα προβλέπουν για το 2014)τότε το χρέος, ακόμη και ίδιο ως ποσό, κατεβαίνει ως ποσοστό.
Όμως το μεγαλύτερο αστείο είναι η αναφορά στον στόχο εξόδου στις αγορές το β εξάμηνο του 2014. Μα πόσες φορές από το 2010 έχουμε που ακούμε ότι το άλλο εξάμηνο θα είμαστε στη στροφή, στη γωνία, περνάμε τον κάβο, μπαίνουμε στην ευθεία. Σιχάθηκαν οι πολίτες πια.
Ένα είναι βέβαιο. Η άγρια λιτότητα εις βάρος των πολλών είναι μεταφορά της παραγόμενης υπεραξίας και του παραγόμενου πλούτου στον γερμανοκρατούμενο Ευρωπαϊκό Βορρά. Είναι επιπλέον κεφαλαιοκρατική πολιτική υπέρ των ολίγων και δυστυχώς στην πατρίδα μας ορίζεται από επεκτατικά κράτη, μέσω του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και της Ε.Ε., και εφαρμόζεται από πολιτικούς είτε διεφθαρμένους, είτε που τους διέφθειραν για να τους εκβιάζουν.
Η δουλεία, η κλοπή και η κοροϊδία, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε άμεσα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/