Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα καταδίκης στον εντεινόμενο αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και μαθητών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
Η Γραμματεία του Πανεργατικού  Αγωνιστικού Μετώπου καλεί τα Σωματεία, τις Παρατάξεις στην περιοχή να στείλουν μήνυμα καταδίκης στον εντεινόμενο αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και μαθητών.
Αυτή η πρακτική της κυβέρνησης δεν είναι άσχετη από την προσπάθεια που γίνεται  το τελευταίο διάστημα, από όλη αυτήν την προπαγανδιστική επιχείρηση περί άκρων, περί βίας, περί κατάλυσης της δημοκρατίας κ.λπ. να εντάξει την πάλη των εργαζομένων και των μαθητών στους παράγοντες της βίας και της αποσταθεροποίησης.
 Κανένας εφησυχασμός !
·                     Τα τελευταία γεγονότα στην Χαλκίδα με την σύλληψη των 13 συνδικαλιστών,  επειδή,  μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου προέβησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας απαιτώντας  την καταβολή  δεδουλευμένων μηνών , αφού άλλοι έχουν απολυθεί και άλλοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μετά το κλείσιμο  πέντε εργοστασίων στην περιοχή.
·                     Η καταδίκη του Προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού στην Λάρισα και ενός εργαζόμενου με στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και φυλάκιση  ενός έτους, επειδή κατέθεσε αγωγή κατά της επιχείρησης ο εργαζόμενος για καταβολή δεδουλευμένων.
·                     Η επιχείρηση τρομοκρατίας που κλιμακώνει η πολυεθνική της COCA COLA με απειλές, δυσφημιστικές επιστολές για τα συνδικάτα και δικαστικές προσφυγές προκειμένου να σταματήσουν  τον απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι  στη Θεσσαλονίκη για την  ανάκληση της απόφασης της εταιρείας  ν’ απολύσει  33 συναδέλφους  τους και μάλιστα την στιγμή που την τελευταία δεκαετία  ο  όμιλος ‘’Δαυίδ’’ με αμέτρητες επενδύσεις στο κόσμο εμφάνισε μεικτά κέρδη 3,1δις  ευρώ.
·                     Η σύλληψη και καταδίκη μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, οι οποίοι κρατήθηκαν σαν κοινοί εγκληματίες   επειδή πάλευαν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει,  καθώς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, καταργούνται μια σειρά ειδικότητες, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες μαθητές. Αυτό είναι το μοναδικό "αδίκημα" που διέπραξαν οι μαθητές.
·                     Καθόλου τυχαίο  δεν είναι και το γεγονός της αξιοποίησης του χρηματισμού συνδικαλιστή (δικού τους παιδιού)στο Νοσοκομείο Σωτηρία , ο έλεγχος στο Νοσοκομείο στη Κέρκυρα, για να σπιλώσουν  εργαζόμενους, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεράστιες ελλείψεις και την εντατικοποίηση της εργασίας στα Νοσοκομεία.
Είναι κάποια από τα αμέτρητα κρούσματα καθημερινής εργοδοτικής τρομοκρατίας που η κυβέρνηση άλλοτε συγκαλύπτει, άλλοτε σιγοντάρει και άλλοτε αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για να ικανοποιήσει τα αφεντικά της. Φαίνεται ότι το άλλο «άκρο» με το οποίο θέλουν να ξεμπερδεύουν είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βγάλουν  τα συμπεράσματα τους. Η  Απεργία της 6ης Νοέμβρη να δείξει ποιος πραγματικά είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων:
Ο  αυταρχισμός και η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των αφεντικών;
ή  ο οργανωμένος  και αποφασισμένος λαός,  που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων, θα δείχνει ανυπακοή και απειθαρχία όταν του κουνάει το δάχτυλο η εργοδοσία και τα τσιράκια της;
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ  11:00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/