Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Να καταργήσει τις ρυθμίσεις που περιορίζουν ή καταργούν το επίδομα ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους απαίτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Σχετικό βίντεο : http://youtu.be/SHvzyOuwdp0 

Να καταργήσει τις ρυθμίσεις που περιορίζουν ή καταργούν το επίδομα ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους απαίτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Η τοποθέτησή του έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.
Από φέτος η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του άρθρου 39 του νόμου 3986/2011 που ορίζει ότι η διάρκεια του επιδόματος ανεργίας εξαρτάται από τις μέρες επιδότησης που είχε ο άνεργος τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.
Με τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος, εάν ένας άνεργος είχε πάνω από 450 μέρες επιδότηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, για το 2013 δεν θα πάρει  επίδομα ανεργίας. Εάν είχε 350 μέρες επιδότηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, θα πάρει επίδομα ανεργίας μόνο για 100 μέρες και ούτω καθεξής. Μάλιστα από το 2014 οι μέρες επιδότησης δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 400 μέρες.
Ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τους εποχιακά εργαζόμενους δεν καταργεί αυτούς τους περιορισμούς. Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα, κάτω από προϋποθέσεις, να δοθεί το επίδομα στους εποχιακά εργαζόμενους, αλλά μόνο για τρεις μήνες, επομένως θα είναι πετσοκομμένο.
Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν άλλες βελτιώσεις λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε οργανισμό επιδότησης των εργοδοτών και αυτή τη στιγμή «τρέχουν» προγράμματα που ξεπερνούν τα 2 δισ, ευρώ. Όπως είπε, από αυτά τα προγράμματα τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν «στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων», ενώ θα μπορούσαν να δοθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του επιδόματος ανεργίας.
Επίσης στηλίτευσε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί  στα ξενοδοχεία, κάνοντας λόγο για «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο». Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι αμείβονται το πολύ με 600 ευρώ το μήνα ή είναι απλήρωτοι, τη στιγμή που τα θησαυροφυλάκια των μεγαλοξενοδόχων έχουν ξεχειλίσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/