Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δελτία Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου.

Κεντρικό ζήτημα στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Πάρο στις 30-9-2013, ήταν τα προβλήματα στην υγεία με αφορμή την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Πάρο.
Και σε αυτή τη συνεδρίαση φάνηκε πολύ καθαρά η υποκρισία όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων της τοπικής διοίκησης, και όχι μόνο, απέναντι στα προβλήματα των νησιωτών.
Ενώ η καταρράκωση των δομών  της δημόσιας υγείας πανελλαδικά έχει πάρει εδώ και καιρό χαρακτήρα επιδημίας, όλοι τους συνειδητά, θέλησαν να αναδείξουν ως αιτία αυτών των προβλημάτων την νησιωτικότητα.
Ενώ η δημόσια υγεία είναι θύμα της  πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, περιφερειακή αρχή και αντιπολίτευση, αποποιούμενοι  των κομματικών τους ταυτοτήτων άρα και των ευθυνών, καλούν όλους σε μια «αχρωμάτιστη» ενότητα για την συνέχιση ουσιαστικά εφαρμογής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η περιφερειακή αρχή  πιστή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, τα έβαλε με το κράτος-μπάχαλο που δεν του αναθέτει ολοκληρωτικά την ευθύνη του χώρου της υγείας, όταν την ίδια στιγμή διαμαρτύρεται για την όλο και μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης  που άλλωστε φάνηκε και στον νέο προϋπολογισμό, που συζητήθηκε χτες στο περιφερειακό συμβούλιο και που είναι πιστό αντίγραφο του κρατικού προϋπολογισμού δηλαδή φτώχεια για το λαό και κέρδη για το κεφάλαιο.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψαν ότι η διάλυση των δομών στην υγεία, στην παιδεία και την πρόνοια είναι στρατηγικός στόχος ΕΕ- κυβερνήσεων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας. Αυτές άλλωστε οι στρατηγικές έχουν ψηφιστεί  πριν από 21 χρόνια στην συνθήκη του Μάαστριχτ από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.  Άρα, ας μην επικαλούνται σαν αίτια μόνο την οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Αποτέλεσμα της διάλυσης της δημόσιας υγείας τα τελευταία χρόνια και στα νησιά μας, είναι η εμφάνιση ιδιωτικών διαγνωστικών και ιατρικών κέντρων όπως και η εμφάνιση ιδιωτών που μεταφέροντας ασθενείς με πλωτά μέσα, καρπώνονται το δημόσιο χρήμα.

Απαιτούμε ενιαίο δημόσιο φορέα υγείας με δωρεάν παροχές και καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Άμεσα να στελεχωθούν νοσοκομεία -κέντρα υγείας, με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των νησιών μας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από φορείς, σωματεία, λαϊκές επιτροπές και να σταθούν απέναντι σε αυτήν την πολιτική για να σταματήσει η εφαρμογή της σήμερα με τελικό στόχο την ανατροπή της αύριο.

1-10-2013

Δελτίο Τύπου (Νο 2) της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου.

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Πάρο στις 30-9-2013, προτάθηκε από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους  του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος καταδίκης της φασιστικής «Χρυσής Αυγής»:
«ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ N. ΑΙΓΑΙΟΥ
  Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μαφιόζικες δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κατά μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα και τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της «Χρυσής Αυγής». Αυτά τα εγκλήματα αποτελούν  κλιμάκωση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» εναντίον όποιου σηκώνει κεφάλι στα αντεργατικά μέτρα.
  Θεωρεί ότι το ναζιστικό-φασιστικό αυτό μόρφωμα είναι γέννημα – θρέμμα του κοινωνικό-πολιτικού συστήματος που βιώνουμε και στη χώρα μας. Αυτού του συστήματος που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω σ’αυτήν ακριβώς τη φτώχεια και εξαθλίωση πατάει η «Χρυσή Αυγή» για να διεισδύσει στο λαό και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα του, να τον χειραγωγήσει. Την ίδια στιγμή στηρίζει στη Βουλή τις φοροαπαλλαγές και  άλλα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, στους χώρους δουλειάς  τρομοκρατεί εργαζόμενους  απεργούς, ενώ ανοίγει δουλεμπορικά γραφεία για να προωθεί τσάμπα εργαζόμενους στους επιχειρηματίες. Αναδείχνεται τελικά στο δεξί χέρι αυτών  που έχουν συμφέρον από την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,  απαραίτητο στην κάθε Κυβέρνηση που, στην προσπάθειά της να προωθήσει την σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική, φοβάται την άνοδο του λαϊκού κινήματος.
Γι’αυτούς ακριβώς τους λόγους, όπως δείχνει η πείρα  και των τελευταίων χρόνων  στην Ελλάδα αλλά και η ιστορία,  η «Χρυσή Αυγή» προβλήθηκε κατά κόρον από  τα ιδιωτικά αλλά και κρατικά ΜΜΕ και έτυχε προκλητικής ανοχής από την κυβέρνηση –μεταξύ άλλων προωθώντας και τη θεωρία των δύο άκρων- την δικαιοσύνη, την αστυνομία και άλλους κρατικούς μηχανισμούς. Η μέχρι σήμερα μη αντιμετώπιση των εγκλημάτων της «Χρυσής Αυγής»,  παρά την ύπαρξη του σχετικού νομικού πλαισίου, βεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αυτό συνεπώς που χρειάζεται δεν είναι νέοι νόμοι, αλλά ριζική αλλαγή στάσης απέναντι στη ναζιστική εγκληματική αυτή οργάνωση.
Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί  σε εγρήγορση και κινητοποίηση τους εργαζόμενους  και όλο το λαό της Περιφέρειάς μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο της εκπαίδευσης, καλεί ιδιαίτερα τη νεολαία, να σφυρηλατήσουν ένα  πανίσχυρο λαϊκό κίνημα με στόχο τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την απομόνωση της «Χρυσής Αυγής» αλλά και την καταδίκη του συστήματος που γεννά και τρέφει τέτοια μορφώματα για να τρομοκρατεί το λαό και να αποπροσανατολίζει τον αγώνα του».
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης το ψήφησαν πέρα από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι σύμβουλοι της παράταξης ¨Πολίτες Κόντρα στο Καιρό¨. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και ο οικολόγος ψήφησαν το ψήφισμα που συνδιαμόρφωσαν υιοθετώντας τη θεωρεία των δύο ακρών. Θέλησαν έτσι να εξισώσουν τους αγώνες του λαού απέναντι στην πολιτική που ισοπεδώνει τα δικαιώματα του με την εγκληματική δράση της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που στόχο της έχει το ίδιο το λαϊκό κίνημα.

1-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/