Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

Έδρα: Ρόδος
Διεύθυνση: ΕΚΡ, Ισόγειο
Τηλ. Προέδρου 6932533381
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Ροδιακό λαό, τους Συνταξιούχους και τους εργαζόμενους για όσα δεινά συσσωρεύονται και προετοιμάζονται  σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς και σε βάρος των εργαζόμενων οι οποίοι δεν θα έχουν συντάξεις για να ζήσουν όταν θα φτάσουν στα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή καλούμε τους Συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να μην μείνουν αδρανείς, αλλά να κάνουν το βήμα εκείνο που πρέπει και να συστρατευθούν μαζί μας, μαζί με το συνεπές Ταξικό Εργατικό Κίνημα, να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα των μέτρων του κεφαλαίου και  της Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ, (Τρόϊκα) σε βάρος μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες οι οποίες θα βάζουν τα θεμέλια της ανατροπής αυτού του σάπιου πολιτικό-οικονομικού συστήματος, με την ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας.
Οι εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Ετοιμάζουν ανατροπές σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές, διαδοχική ασφάλιση. Από την 1/1/2014 θα διακοπεί η καταβολή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω από 65 ετών, ακόμα και από τους αναπήρους. Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται από το 65ο έτος με εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η μετάβαση σε ένα σύστημα όπου η «δημόσια» σύνταξη θα είναι μια «βασική» προνοιακού χαρακτήρα μέχρι 360 ευρώ και η «αναλογική» που θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζομένων οι οποίοι θα αποτελούν την βασική πηγή χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους βγουν στην σύνταξη τα επόμενα χρόνια.
Τσάκισμα της κύριας σύνταξης
Κύρια σύνταξη: για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1-1-2015, θα εφαρμοστεί η  εφαρμογή της «βασικής» σύνταξης των 360 ευρώ και της «αναλογικής» έτσι ώστε τα ταμεία, χωρίς ουσιαστική κρατική συμμετοχή, ή, εγγύηση, και με ρημαγμένα έσοδα να «πληρώνουν» ότι μπορούν για την αναλογική σύνταξη που θα εξαρτάται από τις εισφορές του ταμείου. Η χορήγηση των συντάξεων δηλαδή θα γίνεται όπως στην ιδιωτική ασφάλιση.
Επικουρικές: θα υποστούν νέες μειώσεις του 20% και άνω, μετά τις μέχρι 60% μειώσεις που υπέστησαν. Καταργήθηκε η εγγύηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Εφάπαξ: συρρίκνωση με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του που θα φτάνει στο 25% και σε κλάδους του δημοσίου θα φτάνει το 30%.
Μαύρη ανασφάλιστη εργασία : το ποσοστό των ανασφάλιστων φτάνει το 38,5% στο ΙΚΑ στερώντας του ετήσια έσοδα 6,5 δις ευρώ παρά τους «λεονταρισμούς» των ελέγχων και των προστίμων.
Καθυστερήσεις στις συντάξεις: συνειδητή είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού, του εξοπλισμού και η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.
Κατάργηση του ΕΟΠΥΥ: Η κυβέρνηση , παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας μεταφέρει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και βάζει σε διαθεσιμότητα όλο το Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό, χαρίζοντας την Υγεία του λαού στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η επιχείρηση παραπληροφόρησης περί «υψηλών» συντάξεων: χρησιμοποιείται ως το άλλοθι για να περικοπούν οι συντάξεις. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, συγκεκριμένα: 719.223 συνταξιούχοι, το 26,8% του συνόλου λαμβάνουν εισόδημα από συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Ειδικότερα 518.418 λαμβάνουν μέση σύνταξη 362,11 ευρώ. Οι 91.021 το ποσό των 303,10 ευρω. Και 8.226 το ποσό των 218,81 ευρώ!!. Επιπλέον 1.115.219 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 500-1000 ευρώ, όμως οι μέσες απολαβές τους κυμαίνονται από 682 ευρώ έως 766 ευρώ και αυτά μικτά.
Όλα τα αντιασφαλιστικά αντεργατικά μέτρα που εφαρμόστηκαν με απαίτηση των μονοπωλίων και της Ε.Ε η συγκυβέρνηση Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ τα εφαρμόζει και θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την λήψη νέων χειρότερων μέτρων γιατί δεν επαρκούν για το κεφάλαιο να πετύχει τους στόχους του.
Τα μέτρα αυτά θα συνοδεύονται με τρομοκρατία και αυταρχισμό από την κυβέρνηση στη λογική «νόμος και τάξη» ενάντια στους εργατικούς αγώνες και σε διώξεις αυτών που αγωνίζονται. Η επίθεση είναι συνολική με στόχο την μείωση παραπέρα της εργατικής δύναμης προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία πλέον επιβίωσης του λαού με την φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς που προετοιμάζουν, φέρνοντας το λαό σε απόγνωση.
Η εμπορευματοποίηση της Υγείας εντείνεται με την επιβολή του 25ευρου στα Νοσοκομεία, την εξ’ ολοκλήρου πληρωμή των φαρμάκων αντί των γεννοσήμων, το ένα ευρώ ανά συνταγή σε κάθε ασφαλισμένο.
Αξιοποιούν την θεωρία των δύο «άκρων» με στόχο την παραπέρα τρομοκράτηση και στοχοποίηση των λαϊκών αγώνων χρησιμοποιώντας το ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής». Οι εκτιμήσεις μας από την εμφάνιση της ότι πρόκειται για δολοφονική, μαφιόζικη, ναζιστική φασιστική οργάνωση που την γέννησε, την οργάνωσε και την ενισχύει το κεφάλαιο, είναι γεγονός. Αυτό δεν αποδείχνεται μόνο από την αποτρόπαια στυγνή δολοφονία του νεαρού παιδιού, αλλά και από άλλες δολοφονίες που δεν εξιχνιάστηκαν, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις της ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα και πολλές άλλες περιπτώσεις.
Να γίνει καθήκον του εργατικού λαϊκού και συνταξιουχικού κινήματος η πάλη ενάντια στην φασιστική Χ.Α. Να γίνει καθαρό και να μην υπάρχουν αυταπάτες ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και το υπηρετεί. Εμείς οι συνταξιούχοι που έχουμε μέλη μας που έζησαν το φασισμό οι ίδιοι και οι οικογένειες τους την φασιστική θηριωδία, που πολέμησαν το φασισμό, έχουμε μεγαλύτερο βάρος της καταδίκης δολοφόνων φασιστών.
 Έχουμε την υποχρέωση στην διαφώτιση της νέας γενιάς που οι δυνάμεις του συστήματος γεμίζουν τα μυαλά της με ψέμα και σκοτάδι από τα πρώτα βήματα της ζωής τους, από το σχολείο. Να αποκαλύψουμε το ρόλο τους να μην μπορούν να σταθούν. Τους φασίστες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τους γεννά, αλλά το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα καταδίκης.
Το σωματείο μας μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται καλεί τους συνταξιούχους σε εγρήγορση και αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια σε αυτήν την πολιτική η οποία τσακίζει εμάς και τα παιδιά μας.
Από τώρα βάζουμε στόχο για την επιτυχία της απεργίας της 6ης Νοέμβρη εντείνοντας την δράση μας με παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Νοέμβρη στο Νοσοκομείο στις 9:30 το πρωί.
 Δεν πάει άλλο!. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Ο αγώνας για τα δικαιώματα μας, η πάλη για να ανορθωθεί το κίνημα και να βάλει προοπτική και στόχο την δική του εξουσία, είναι αναγκαίος και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.
Οι αυταπάτες ότι για την κρίση υπάρχει λύση μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος που την γεννά, παρασύρουν τον λαό στο να μείνει άπραγος και να περιμένει από αυτούς που του ρημάζουν τη ζωή, αυτούς που τώρα κερδίζουν, ότι θα τον σώσουν. Ο κάθε αγώνας για να έχει προοπτική για τον εργαζόμενο λαό, είναι ο αγώνας για την θεμελίωση της δίκης του εξουσίας. Να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του τεράστιου πλούτου που παράγει και τον καρπώνεται μια δράκα κηφήνων καπιταλιστών.
Καμιά υποχώρηση, καμιά αυταπάτη ότι οι διαπραγματεύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας αποτελούν λύσεις. Πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών και όχι για τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει την δική τους κρίση και η βαρβαρότητα των μέτρων σε βάρος του θα συνεχίζεται.
 Όλοι στον αγώνα για να αντιμετωπιστεί αυτή η βάρβαρη πολιτική μέχρι την ανατροπή της.
 Έχουμε την δύναμη μέσα από τον ταξικά προσανατολισμένο και οργανωμένο αγώνα.

Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ 11 το πρωί
 (προσυγκέντρωση συνταξιούχων στις 10:30 στην οδό Χειμάρας και Σοφούλη γωνία)

Ρόδος  24  Οκτωβρη  2013  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργία Φαρμακίδη-Ανδρουλιδάκη                                                                                  
Γεωργίου Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/