Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αμπερνάλλι: Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»

ampernalli.gr
facebook.com/ampernalli
youtube.com/ampernalli
ampernalli@gmail.com
fax 2241041170

      Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θέμα : Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών «Θησέας και Μινώταυρος»

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με σκιές, κούκλες και βίντεο. Βασισμένη στον αρχαίο μύθο που αποδίδεται με τη σπιρτάδα και το μπρίο του θεάτρου σκιών και του γνωστού και αγαπητού σε όλους μας Καραγκιόζη. Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας ζωντανεύουν μπρος στα μάτια των θεατών σε γιγαντόκουκλες με ανθρώπινο μέγεθος και σε βίντεο στο ταξίδι: …Ο φόρος προς την Κρήτη συνεχίζεται. Οι νέοι και οι νέες έχουν λιγοστέψει με αποτέλεσμα να πάνε για τροφή στο τρομερό το τέρας τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, την κόρη του Διονύση, το Μορφονιό και το Θησέα ο οποίος μόλις έχει επιστρέψει στην Αθήνα μετά τους άθλους του. Ο Έρωτας στοχεύει με τα βέλη του την καρδιά της Αριάδνης, η οποία βοηθά τον Θησέα να νικήσει το Θηρίο...

O Kαραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης, είναι μέλος της Ένωσης πνευματικών δημιουργών και ασχολείται με το θέατρο σκιών, τη μουσική και τη ζωγραφική. Έχει κάνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έπαιξε Καραγκιόζη στην έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων το 2004 στην Αθήνα. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται μόνιμα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων και επί χρόνια εικονογραφεί το χριστουγεννιάτικο διήγημα στα «Χανιώτικα νέα». Συνεργάζεται και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου αλλά και με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΛΚΕΘΕ σε περιβαλλοντολογικά θέματα, σε τμήμα Δανών φοιτητών του τμήματος Κοινωνιολογίας με θέμα τον Ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και με το ΙΕΚ Χανίων. Συνεργάστηκε με τα κέντρα παιδικής μέριμνας του Δήμου Χανίων ενώ αυτήν τη περίοδο εργάζεται στους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς «ΚΟΙΣΠΕ» ως εκπαιδευτής στο εργαστήρι ζωγραφικής με άτομα με ψυχικά προβλήματα.

Οι οργανωμένες παραστάσεις για τα Δημοτικά Σχολεία θα γίνονται:

-Την Δευτέρα Νοεμβρίου θα γίνουν δύο παραστάσεις στην αίθουσα θεάτρου του Γυμνασίου Σορωνής στις 09:00 και στις 11:00 (διπλή παράσταση για σχολεία εκείνης της περιοχής).
-Καθημερινά από Τρίτη 19 έως και Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, τις ώρες 09:00 και 11:00 (διπλές παραστάσεις).
-Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου θα γίνει απογευματινή παράσταση στο Δημοτικό  Θέατρο Ρόδου.
Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) για την στήριξη και την παραχώρηση του Θεάτρου.
Πληροφορίες για την οργάνωση των σχολείων στο τηλέφωνο: 6975300157,στο mail ampernalli@gmail.com και στις ιστοσελίδες μας ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli.

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου
«Το Αμπερνάλλι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/