Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΠΑΜΕ: Προδότης της Εργατικής Τάξης η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου


Οι μάσκες έπεσαν. Η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, παρά τις ψευτοαγωνιστικές κορώνες της και τις μεγαλοστομίες ότι θα εξαπολύσει πόλεμο στους ξενοδόχους, θα αποκλείσει λιμάνια και αεροδρόμια και ότι δεν πρόκειται να προδόσει τους εργαζομένους, αποκαλύφθηκε! Μέρες τώρα παζαρεύουν, ανοιχτά πλέον, πόσο θα μειώσουν τους μισθούς μας.

“Διαπραγματεύονται” χωρίς καν να ενημερώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς να γνωστοποιούν τον τόπο, μεταμεσονύκτιες ώρες. Κρύβονται σαν τους ποντικούς. Να ξέρουν όμως ότι η Εργατική Τάξη θα τους ξετρυπώσει!

Αφού αρνήθηκαν να οργανώσουν αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, αρνήθηκαν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, αφού υπονόμευσαν και τη μόνη απεργία που προκύρηξε η ομογάλακτή τους συμβιβασμένη ηγεσία στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, έρχονται τώρα, με απίστευτο θράσος, να εμφανιστούν και ως σωτήρες των εργαζομένων που με πόνο ψυχής θα μας γλυτώσουν από τα χειρότερα. Πασχίζουν να μας πείσουν ότι δε γίνεται αλλιώς, πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. ‘Εχουν άλλωστε δηλώσει και παλιότερα ότι πιστεύουν ότι όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση. Να τι σημαίνει αυτό στην πράξη!

Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε έγκαιρα τους εργαζόμενους, πριν ακόμα από τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου ότι οι μεγαλοξενοδόχοι θέλουν ένα Σωματείο του χεριού τους, σύμμαχό τους, ώστε να τσακίσουν στη συνέχεια τις κατακτήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι εξελίξεις που είχαμε όλο το διάστημα που ακολούθησε, ως και σήμερα επιβεβαίωσαν αυτή την εκτίμηση.

Μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές, βιομήχανοι σε Ελλάδα και ΕΕ έχουν εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της Εργατικής Τάξης. Επίθεση που δεν έχει αρχή μέση και τέλος, που το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αγριότητα. Θέλουν να ρίξουν την τιμή της εργατικής δύναμης στον πάτο για να φορτώσουν τις συνέπειες της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργατών από τη μια και από την άλλη να μπορούν να ανταγωνίζονται τους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, τουριστικούς και μη, ντόπιους και ξένους.

Αυτοί ως τάξη έχουν πάρει τα μέτρα τους. Έτσι και εμείς, ενωμένοι ως Εργατική Τάξη πρέπει να τους αντιπαλέψουμε. Να διαλύσουμε τις αυταπάτες ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και η ευημερία των εργατών. Ότι λύνονται τα προβλήματά μας με «κοινωνική ειρήνη» και με παρεμβάσεις από τα πάνω.

Είναι λοιπόν άμεση, επιτακτική ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την κατάσταση στα χέρια τους. Να κάνουν πέρα, με μαζικές διαδικασίες, τη συμβιβασμένη ηγεσία που τους μαχαιρώνει πισώπλατα και να διασφαλίσουν με τη συμμετοχή τους και την αποφασιστικότητά τους την ταξική κατεύθυνση του Σωματείου τους.

Τώρα πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα για το πως θα οργανωθεί η πάλη σε κάθε τόπο δουλειάς ξεχωριστά, πάλη που πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να επεκταθεί εκτός από τα μεγάλα και οξυμένα ζητήματα κλάδου, στα γενικότερα προβλήματα που γονατίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ
29/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/