Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: Τραγικά αδιέξοδα γεννά για το λαό η παράδοση της υγείας στους κανόνες της αγοράς.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ

 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Τραγικά αδιέξοδα γεννά για το λαό η παράδοση της υγείας στους κανόνες της αγοράς.
Τα τεράστια ελλείμματα και τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναγκάζουν τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να στερούνται κυριολεκτικά  υπηρεσίες Υγείας.
Κι ενώ οι ασθενείς βρίσκονται σε  απόγνωση γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τα άγρια χαράτσια για ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, τώρα δεν μπορούν να βρουν φάρμακα ούτε στα δημόσια νοσοκομεία (τα οποία αρνούνται να τα προμηθεύουν οι εταιρείες λόγω των χρεών τους), ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το Νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά ούτε και στα φαρμακεία, παρά μόνο αν τα αγοράσουν τοις μετρητοίς. Στην ουσία δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας όπως λέγεται.
Αναδεικνύεται σήμερα ως απόλυτη ανάγκη για να προστατευτεί η Υγεία και η ζωή του λαού, ένα  Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που προτείνει το ΚΚΕ.
Στα πλαίσια αυτού του συστήματος καταργείται κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια, κοινωνικοποιούνται όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται εντελώς δωρεάν.
Σήμερα υπάρχει ανάγκη, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και μπροστά στην όξυνση και αυτού του προβλήματος,  όλοι οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι συνταξιούχοι, οι χρόνιοι ασθενείς,  από κοινού να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που χάραξαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Με κεντρικό αίτημα - κρίκο αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του ασθενή για την περίθαλψη. Αμεση εξόφληση των οφειλών του κράτους, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι από τώρα πρέπει να δηλώσουν τα κόμματα μπροστά στις εκλογές ότι θα διεκδικηθεί η άμεση επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, προκειμένου να καλύψει τα χρέη και τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας και να καλύψει υγειονομικά όσους έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης.
          Για τα φάρμακα: Το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Να κάνει η ίδια η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτως ώστε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής τροφοδοσία σε όλα τα φάρμακα. Επίσης το αναγκαίο υγειονομικό υλικό λείπει, με αποτέλεσμα σήμερα τα νοσοκομεία να κλείνουν τα χειρουργεία γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής διάθεση όλων των ειδικών φαρμάκων, για τους καρκινοπαθείς και για τους χρονίως πάσχοντες από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Η πληρωμή των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους απ’ τον ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή στους προμηθευτές και η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται στο ύψους του ποσοστού που αποζημιώνονται αντίστοιχα από τον ΕΟΠΥΥ.
Να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συμψηφίζουν τα χρέη τους ανάμεσα στο δημόσιο και την εφορία. Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή, δηλαδή δωρεάν, σε όλα τα φάρμακα των χρονίων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους και για όλα τα συμπληρώματα διατροφής.
          Θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει και επιπλέον περιλαμβάνουμε και τα ΑμεΑ και τους χρονίους πάσχοντες. Δεν μπορεί η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί έτσι. Μιλάμε για την αρχή μιας χρεοκοπίας και μάλιστα στο πιο σημαντικό και ευαίσθητο τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που πάσχουν από πολύ βαριά νοσήματα ή έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
Ρόδος 8 Ιούνη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/