Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΑΜΕ: Στάση εργασίας των εργαζομένων του ξενοδοχείου Grand Hotel


Δελτίο Τύπου

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Grand Hotel του ομίλου Μήτση πραγματοποίησαν σήμερα 22 Ιούνη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί σχεδόν τρεις μήνες, από την έναρξη δηλαδή της φετινής τουριστικής σαιζόν.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι το γεγονός ότι πολλοί απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους ενώ μια συναδέλφισσα ζει τουλάχιστο 2 μήνες με το ρεύμα στο σπίτι της κομμένο, κάτι για το οποίο έγινε παρέμβαση στη ΔΕΗ από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και θα γίνει εκ νέου τη Δευτέρα.

Στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ από τα χαράματα για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους. Η κινητοποίηση παρά τις απειλές, την τρομοκρατία και την οργανωμένη από τα διευθυντικά στελέχη απεργοσπασία, με μετακίνηση εργαζομένων από γειτονικά ξενοδοχεία του ομίλου, είχε μαζικό χαρακτήρα.

Η εργοδοσία εμφανίστηκε προκλητική εγκαλώντας τους εργαζόμενους ότι πλήττουν τον τουρισμό με τη στάση τους και αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε  παραπέμποντας σε συνάντηση με άγνωστο περιεχόμενο την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιούνη.

Μεγάλη ευθύνη έχει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου που πρότειναν στους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά με άδεια χέρια, βγάζοντας στην ουσία την επιχείρηση από τη δύσκολη θέση.

Οι εργαζόμενοι του Grand Hotel αλλά και συνολικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την εξέλιξη αυτή, η οποία είναι ενδεικτική της  στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα. Να μην τσιμπήσουν στην αυταπάτη της αναμονής και του κοινωνικοεταιρισμού που καλλιεργείται, ότι πρόκειται οι συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργαζομένων να βελτιωθούν χωρίς αποφασιστική αναμέτρηση με το μεγάλο κεφάλαιο.

Βασική προτεραιότητα του εργατικού κινήματος το επόμενο διάστημα μαζί με την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς πρέπει να είναι η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα μέσα από μαζικές διαδικασίες.

Να σταματήσουν να βάζουν φρένο στην ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Στην απεργία της 27ης Ιούνη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, την απεργιακή συγκέντρωση απέναντι από το Olympic στις 10.30 το πρωί.


22/6/2012

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/