Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σε σύσκεψη που οργάνωσε το ΕΚ Ρόδου παρευρέθηκε αστυνομικός ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή της περιοχής!


Για τα λεγόμενα “μικτά κλιμάκια ελέγχου” της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Η πλειοψηφία της Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ανακοίνωσε τη σύσταση κλιμακίων ελέγχου με την παρουσία αστυνομικών για να αντιμετωπιστεί η “παράνομη και ανασφάλιστη εργασία”. Μάλιστα στη σύσκεψη που οργάνωσε το ΕΚΡ για το σκοπό αυτό παρευρέθηκε αστυνομικός ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή της περιοχής!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των μηνύσεων που έκανε σε εργαζόμενους οικοδόμους πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος του Σωματείου των οικοδόμων επειδή όπως είπε δούλευαν παράνομα, καθώς και των “ελέγχων” που πραγματοποίησε σε ξενοδοχεία η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί με την αστυνομία όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και δήλωση του προέδρου στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, η αστυνομία περνούσε χειροπέδες στους “παράνομους”.         

Η στάση τους αυτή στην ουσια στοχοποιεί τα θύματα αντί τους θύτες. Ούτε στην πιο μαύρη περίοδο του συνδικαλιστικού κινήματος, την εποχή των Μακρηθεοδωρήδων δε γύρναγε η αστυνομία με τους συνδικαλιστές στους τόπους δουλειάς. Έχουν επίσης τεράστιες ευθύνες καθώς όπου σταθούν και όπου βρεθούν προτείνουν ως λύση την πάταξη της “παράνομης εργασίας” ενισχύοντας έτσι φασιστικές φωνές όπως η Χρυσή Αυγή που πρόσφατα καλούσε τους εργαζόμενους να την ενημερώνουν σε ποια ξενοδοχεία δουλεύουν μετανάστες για να παρεμβαίνει.

Σύσσωμος ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της περιοχής διολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια προσπαθώντας να κρύψει τη γύμνια του και την παντελή απουσία του από τους τόπους δουλειάς.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την κατάσταση στα ξενοδοχεία η μαθητεία και η ενοικιαζόμενη εργασία αποτελούν επίσημη κρατική πολιτική με τις ευλογίες μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία αποδέχεται η πλειοψηφία στο ΕΚΡ.  Θυμίζουμε επίσης ότι πλειοψηφία σε ΕΚΡ και Σωματείο χαιρέτισαν την υπουργική απόφαση Νικητιάδη που θεσμοθέτησε τη μαθητεία στο 17% και κάθε τόσο εγκαλούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς γιατί δεν εφαρμόζεται.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου για το θέμα ότι “το ζητούμενο είναι η υγιής επιχειρηματικότητα”. Υγιής επιχειρηματικότητα όμως σημαίνει τσάκισμα των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και όσο το δυνατόν φτηνότερη εργατική δύναμη. Βεβαίως, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία όπως και συνολικά η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών στην εργατική τάξη δεν αντιμετωπίζονται με τον κρατικό μηχανισμό που άλλωστε είναι μηχανισμός της αστικής τάξης και τα δικά της συμφέροντα εξυπηρετεί.

Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων ανά τόπο δουλειάς, η ανυποχώρητη πάλη τους και πάνω απόλα η πολιτικοποίηση του αγώνα τους μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Όμως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εχθρεύεται το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, φοβάται και αποκυρήσσει την ταξική πάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν εδώ και δυο μήνες καταγγείλει τη Συλλογική Σύμβαση Εργατικό Κέντρο και Σωματείο δεν έχουν πάρει καμιά απόφαση για κινητοποιήσεις ενώ απέρριψαν τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για απεργία και κλιμάκωση του αγώνα.

Είναι ώρα πια να αλλάξει ο συσχετισμός στο εργατικό κίνημα, να κάνουν στην άκρη οι εργαζόμενοι αυτούς που τους διαιρούν και τους σκάβουν το λάκκο, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πετάξουν τους συμβιβασμένους από τις Διοικήσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, 14/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/