Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ενόψει της απεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Για την παρέμβαση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνου Μπούτσικου ενόψει της απεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Με μια προκλητική ενέργεια, μια ημέρα πριν την 24ωρη απεργία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ρόδου κάλεσε σε “σύσκεψη” την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Στο χώρο των δικαστηρίων άμεσα βρέθηκε αντιπροσωπεία μελών του ΠΑΜΕ με πανώ διαμαρτυρόμενη για την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η εν λογω “σύσκεψη” είναι δική του πρωτοβουλία λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο και ότι πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μην εκτεθεί η Ρόδος, αφού όπως είπε στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι ξενοδόχοι με τους τουριστικούς πράκτορες υπάρχουν όροι  που τα καθιστούν άκυρα σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας.

Στην ουσία δηλαδή κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν το γεγονός ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι από την αρχή της τουριστικής περιόδου, σε πολλές περιπτώσεις και από πέρσι, να αποδεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους, τις καραβιές των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη μαθητεία, τη διογκούμενη ανεργία στον κλάδο, το κομμένο ρεύμα στο σπίτι τους, την αδυναμία να πληρώσουν τα φάρμακα των παιδιών τους και να μην κάνουν και πολύ πολύ φασαρία μην τυχόν και θιγούν τα κέρδη των αφεντικών τους.

Η στάση άλλωστε του συγεκριμένου εισαγγελέα απέναντι στο εργατικό κίνημα είναι γνωστή από το 2010 ακόμη όταν στήθηκε η γνωστή προβοκάτσια ενάντια στο ΠΑΜΕ με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου Ζενίθ στη Ρόδο και είχε δόσει εντολή στις δυνάμεις καταστολής να παρέμβουν δηλώνοντας μάλιστα ότι θα εποπτεύσει προσωπικά την εκτέλεση της.

Τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων, να ανακόψουν την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Θέλουν να επιβάλλουν το δίκιο της τάξης τους με το βούρδουλα.

Η εξέλιξη αυτή πρέπει να πεισμώσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού, να μην τσιμπήσουν στο καρότο της αναμονής, ότι τα πράγματα πρόκειται να εξομαλυνθούν αλλά και να μη σκύψουν το κεφάλι στο μαστίγιο της απειλής για καταστολή και απόλυση.

Μοναδική απάντηση στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία είναι ένα εργατικό κίνημα ρωμαλέο, ταξικά προσανατολισμένο με γερά ποδάρια στους τόπους δουλειάς. Πρώτη προτεραιτότητα των εργαζομένων το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι να στηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε ξενοδοχείο.

Να δώσουν οι εργαζόμενοι αύριο την πρώτη απάντηση πυκνώνοντας την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 απέναντι από το ξενοδοχείο Olympic στις 10.30 το πρωί.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου
26/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/