Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επιβεβαίωσε άλλη μια φορά το ρόλο της ως υπονομευτής των αγώνων των εργαζομένων.


Δελτίο Τύπου


Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επιβεβαίωσε άλλη μια φορά το ρόλο της ως υπονομευτής των αγώνων των εργαζομένων. Απέρριψε την πρόταση της ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ), που ήταν και αίτημα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για Παρροδιακή απεργία στις 27 Ιούνη, ημέρα που απεργεί ο μεγαλύτερος κλάδος του νησιού, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Με επιχειρήματα του τύπου: “Το να προκηρύξουμε απεργία αυτή την περίοδο στην ουσία βοηθά τους ξενοδόχους αφού δε θα έχει επιτυχία” και “να μην απαξιωθεί ο θεσμός” αρνήθηκαν να κάνουν την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων υπόθεση όλων των κλάδων των εργαζομένων του νησιού. Μάλιστα προσπαθώντας να “χρυσώσουν το χάπι” προγραμμάτισαν Γενικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου για το πως θα στηριχθεί η απεργία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, δηλαδή μιάμιση μέρα πριν την απεργία!

Τα ψέματα τελείωσαν. Βασική προτεραιότητα του εργατικού κινήματος το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι να  οργανώσει την πάλη των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς και να βάλει στο περιθώριο τις συμβιβασμένες ηγεσίες αλλάζοντας τους συσχετισμούς με μαζικές διαδικασίες.

Η στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αλλά και της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που απείχε από τη συνεδρίαση ΕΚΡ πρέπει να πεισμώσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και με μαζική συμμετοχή στην απεργία να δώσουν απάντηση στα κελεύσματα για υποταγή.


21/6/2012

Δημοκρατική Ευρεία Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΕΑΣ)

(Η παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/