Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τελικά η διαδρομή της Αφής Ολυμπιακής Φλόγας θα περάσει από το Καστελλόριζο!!


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                             23/04/2012
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, πληροφορούμενος από τους Υπεύθυνους της Ολυμπιακής Επιτροπής και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες του και ότι τελικώς η διαδρομή της Αφής Ολυμπιακής Φλόγας θα περάσει από το Καστελλόριζο.
 Όπως είναι γνωστό η Ολυμπιακή Επιτροπή, στην αρχική της απόφαση, όχι μόνο δεν είχε συμπεριλάβει τη Δωδεκάνησο αλλά δεν είχε δεχτεί και την πρόταση του κ. Νικητιάδη, να περάσει η φλόγα έστω από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο.
 Ο κ. Νικητιάδης διαμαρτυρήθηκε τότε εντονότατα και είχε ζητήσει να επανεξεταστεί η υπόθεση, εκφράζοντας την απορία του για την έλλειψη εθνικής ευαισθησίας και γνώσης της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδη, ότι θα υπάρξει ειδικό ελικόπτερο του Στρατού για να διασφαλιστεί η μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας από την Κρήτη στο Καστελλόριζο. Αργότερα επικοινώνησε με τον κ. Νικητιάδη και ο Υπεύθυνος για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, κ. Ζανιάς, για να τον πληροφορήσει ότι τελικώς άλλαξε η απόφαση.
 Ο κ. Νικητιάδης μετά τη θετική αυτή εξέλιξη προέβη στην παρακάτω δήλωση:
 «Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί έστω και την τελευταία στιγμή η Ολυμπιακή Επιτροπή αντελήφθη πόσο λάθος είναι να μην ακούσει την πρότασή μου για να συμπεριληφθεί το Καστελλόριζο στη διαδρομή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι δήμαρχοι Δωδεκανήσου θα συμφωνήσουν με την πρόταση του κ. Διακογεωργίου προκειμένου να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο Καστελόριζο. Η θετική αυτή εξέλιξη αναδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο τόσο τα νησιά μας όσο και την εθνική διάσταση που έχει για μας το Καστελόριζο. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του και συμπαράσταση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/