Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γιατί οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου πρέπει να ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη


Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού βιώνουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει  καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη, τι σημαίνει να δουλεύουν τσακίζοντας τα κορμιά τους επί 40 χρόνια στις κουζίνες, τους ορόφους, τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα πλυντήρια των ξενοδοχείων για να θησαυρίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Κυβέρνηση και αφεντικά έχουν αποφασίσει για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους: Αβέβαιη και απλήρωτη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με μισθούς πείνας και συντάξεις επιδόματα πτωχοκομείου.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές που παλεύουν μέσα στο εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, είπαν στους εργαζόμενους την αλήθεια. ‘Εγκαιρα τους προειδοποίησαν για τη θύελλα που έρχεται, για την επίθεση των μεγαλοξενοδόχων στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Τους κάλεσαν σε αγώνα με το κεφάλι ψηλά και πάντα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας, χωρίς να υπολογίζουν θυσίες.

Είναι τυχαίο ότι κανένα άλλο κόμμα δε βγάζει μιλιά για την καταγγελία της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τους μεγαλοξενοδόχους, για την πρόθεσή τους να τσακίσουν μισθούς, επιδόματα, θεσμικές κατακτήσεις;

Δεν είναι τυχαίο! Είναι γιατί όλα τα άλλα κόμματα αποδέχονται την “ανταγωνιστικότητα”, την προστασία και τη διαιώνιση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τι σημαίνει όμως ανταγωνιστικότητα; Σημαίνει μειώσεις μισθών, τσάκισμα των κατακτήσεων των εργαζομένων, για να μπορούν να ανταγωνίζονται  οι  μεγαλοξενοδόχοι και οι εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τους επιχειρηματίες  άλλων χωρών. Όλοι μιλούν για τουρισμό και ανάπτυξη, κανένα άλλο κόμμα όμως εκτός από το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση για τουρισμό λαϊκό δικαίωμα, κανείς άλλο δε μιλά για τους εργαζομένους και τους αυτοαπασχολούμενος στον Τουρισμο. Αποδέχονται την απαίτησή των μεγαλοξενοδόχων να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την όποια χασούρα τους τώρα σε περίοδο κρίσης και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους όταν έρθει περίοδος ανάπτυξης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και την τιμή της εργατικής δύναμης στον πάτο.

Γιαυτό άλλωστε όταν ένας κλάδος των εργαζομένων αγωνίζεται, τον συκοφαντούν, τον καταδικάζουν όλοι μαζί εν χορώ, αφεντικά και πολιτικοί τους υπηρέτες, στο όνομα της “εικόνας της χώρας” του “τουρισμού”. Η λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν πρόσφατα οι ξεναγοί, η ταξική δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία τους παράνομη, όπως κρίνονται το 90% των απεργιών, είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Μεγαλοξενοδόχοι, εφοπλιστές, εργοστασιάρχες, το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους και τα τσιράκια τους μας πολεμούν όλοι μαζί, ενωμένοι, σαν τάξη. Έτσι κι εμείς ενωμένοι, οι εργάτες με τους εργάτες, ως εργατική τάξη πρέπει να τους πολεμήσουμε.

Ενίσχυση του ΚΚΕ, σημαίνει πρώτα απ΄ όλα εγγύηση για οργάνωση και ανυποχώρητο αγώνα. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ποιος αγωνίζεται δίπλα τους και ποιος στέκεται απέναντι και τους καλεί να βάλουν το κεφάλι κάτω και να λουφάξουν, να αποδεχτούν την εξαθλίωση. Είναι μια ευκαιρία αυτοί που φοβήθηκαν να συμπαραταχτούν με τους Κομμουνιστές, με το ΠΑΜΕ στους αγώνες, στις εκλογές του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ακόμα και αυτοί που βρέθηκαν απέναντι να διορθώσουν την ψήφο τους, να ψηφίσουν πια με κριτήριο τη ζωή τους και να μπουν στον αγώνα.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν συμφέρον να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να κάνουν πράξη την πολιτική του πρόταση, να παλέψουν για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από το ζυγό των αφεντικών, όπου τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα καράβια, τα εργοστάσια, θα είναι λαϊκή περιουσία και τον πλούτο που παράγουν θα τον καρπώνονται αυτοί που δουλεύουν και όχι μια χούφτα παράσιτα.

Στις εκλογές της 6ης Μάη ψηφίζουμε μαζικά με το κεφάλι ψηλά, το Κόμμα της τάξης μας, το ΚΚΕ.

Κομματική Οργάνωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων
της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/