Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Να μην υποκύψει κανένα σωματείο σε εκβιασμούς…

Εργαζόμενοι στον Τουρισμό, Επισιτισμό, Ξενοδοχεία
Να μην υποκύψει κανένα σωματείο σε εκβιασμούς και απειλές για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων

Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας

ΤΩΡΑ
για την ανατροπή της πολιτικής που ισοπεδώνει τις ζωές των οικογενειών μας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατήγγειλε τη συλλογική σύμβαση και ζητά νέα, με μειώσεις μισθών δίχως επιδόματα, κατάργηση 5θημερου και 8ωρου, κατάργηση του δικαιώματος επαναπρόσληψης των εποχικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων αξιώνει μείωση 15% σε όλους του μισθούς και πετσόκομμα των δικαιωμάτων στα επίπεδα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές η κυβέρνηση που προωθούν μαζί με τα πρόθυμα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου: κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας, νέα μείωση μισθών 15%, μείωση μέχρι και κατάργηση στις αποζημιώσεις απόλυσης και κουτσούρεμα της κανονικής άδειας κατά 10 μέρες.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), συνεπής συνομιλητής του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, προετοιμάζει τον κλάδο για μια εξέλιξη αντίστοιχη αυτής που συναποφάσισε η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) με τα πολυκαταστήματα, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι δεχτούν πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους, θα μειωθεί η ένταση της επίθεσης, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους οδήγησαν την εργατική τάξη στον πάτο και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να ξεγελάσουν, αναμασώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους εργοδότες (κρίση, μείωση του εσωτερικού τουρισμού, φταίνε οι κινητοποιήσεις κ.ά.).

Σήμερα προσπαθούν ξανά να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος να πληρώνουμε μόνιμα την κρίση τους. Ότι η ανεργία, οι μισθοί πείνας, το κουτσούρεμα των κοινωνικών παροχών θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και ευημερία. Ότι χωρίς κέρδος δεν υπάρχει ζωή, ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι ουτοπία. Σε τι διαφέρουν άραγε οι εργατοπατέρες από τους ξενοδόχους που στο εξώδικο-καταγγελία της ΣΣΕ μιλούν για ξενοδοχεία που κλείσανε, κρύβοντας πόσα πεντάστερα άνοιξαν οι πολυεθνικές μέσα στην κρίση; ή από τους μεγαλοεστιάτορες που τσουβαλιάζουν τον μικρό αυτοαπασχολούμενο που έβαλε λουκέτο, με τα μονοπώλια σε εστίαση και κέτερινγκ που γιγαντώνονται.
Την αλήθεια είπε μόνο το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψαν τη ρίζα του κακού, την αντίθεση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που οι πολλοί παράγουν τον πλούτο και μια χούφτα πλουτοκράτες τον ιδιοποιούνται.
Το λέμε για μια ακόμη φορά:

Όσο ο τουρισμός, η αναψυχή, η στέγη, η παιδεία, η υγεία, θα είναι εμπόρευμα, η ικανοποίηση αυτών των αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα αποτελεί μόνο μακρινό όνειρο.

Όσο τα ξενοδοχεία, τα εργοστάσια, τα πλοία, θα ανήκουν στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, μισθοί και δικαιώματα θα καθορίζονται από την ακόρεστη δίψα τους για όλο και μεγαλύτερα κέρδη.


Για μια ακόμα φορά πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας είναι η αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, σε βάρος όσων μας θέλουν δούλους, δίχως δικαιώματα, με μόνο σκοπό να παράγουμε όταν και όπως αυτοί θέλουν τα κέρδη τους.
Η καταδίκη των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και όλων των κομμάτων-σωσίβιο αυτού του πολιτικού συστήματος στις επερχόμενες εκλογές, αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να αποτρέψουμε όσα χειρότερα μας ετοιμάζουν μετά τις 6 Μάη και να περάσουμε στην αντεπίθεση για αυτά που μας αξίζουν.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους σε κάθε ξενοδοχείο και επισιτιστικό κατάστημα να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε νομό της χώρας. Να μην δεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά ατομική σύμβαση που θα κάνει τη ζωή των οικογενειών τους κόλαση. Να δώσουμε συλλογικά τη μάχη να μην περάσει η λογική του «λιγότερου κακού». Ο κατήφορος που φέρνει μια υποχώρηση δεν έχει τελειωμό.
Η απαίτηση για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών και που θα καλύπτουν τις απώλειες των δύο τελευταίων χρόνων, πρέπει να γίνει καθολικό αίτημα και σύνθημα.

Καμιά Ομοσπονδία, κανένα σωματείο, κανένας συνδικαλιστής δεν έχει την εξουσιοδότηση να παίξει με τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
Τα σωματεία γεννήθηκαν από την ανάγκη για υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης μας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα ανήκει στα σωματεία και στους εργαζόμενους του κλάδου. Με συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας να μπει το ζήτημα ξεκάθαρα:

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/