Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Από την πλατεία Κύπρου η αρχή του τέλους για την κατάργηση του σχεδίου νόμου-οδοστρωτήρα στα εργασιακά

Ρόδος, 07 Μαΐου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Από την πλατεία Κύπρου η αρχή του τέλους για την κατάργηση του σχεδίου νόμου-οδοστρωτήρα στα εργασιακά
Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησε το ΜέΡΑ 25, μαζί με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους κομμάτων, λαμβάνοντας μέρος σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κύπρου χθες 6 Μαΐου.
Η μεγάλη συμμετοχή στην συγκέντρωση κυρίως των εργαζομένων δείχνει πως ο κόσμος πλέον, έχει αγανακτήσει από τα μέτρα ακορντεόν την προχειρότητα και κυρίως την άρνηση και την αδυναμία της κυβέρνησης, να δώσει λύσεις στα προβλήματα του.
Η πανδημία απέδειξε περίτρανα, την ανικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση και κυρίως να κρατήσει την οικονομία ζωντανή και τις επιχειρήσεις κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές σε λειτουργία.
Οι εργαζόμενοι που δεν αντέχουν άλλα πειράματα, οι συνδικαλιστές το ΜέΡΑ 25 και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκφράζουν την αντίθετη τους στο σχέδιο νόμου, που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και θα γίνει η αιτία, να ισοπεδωθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Με το τερατούργημα Χατζηδάκη, το οκτάωρο καταργείται και οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται, να δουλεύουν ατελείωτες ώρες με μισθούς, που δεν θα διασφαλίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις, χωρίς να αμείβονται για τις υπερωρίες που θα κάνουν και χωρίς να ασφαλίζονται κανονικά.Τον κύριο λόγο θα έχουν οι ατομικές συμβάσεις με τις οποίες θα δεσμεύονται πλέον οι εργαζόμενοι, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.
Ακόμη στις διατάξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας υπάρχει και πρόβλεψη, για ακύρωση απόλυσης εργαζομένου που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση για διευθέτηση ωραρίου. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη συνοδεύεται και από μία άλλη, για τις καταχρηστικές απολύσεις γενικά, η οποία αναφέρει πως ο εργαζόμενος δεν έχει το δικαίωμα της επαναπρόσληψης αν κριθεί η απόλυση του καταχρηστική, αλλά θα λαμβάνει το πολύ μια αυξημένη αποζημίωση, δηλαδή έχουμε απελευθέρωση των απολύσεων με ένα μικρό χρηματικό βάρος για τους εργοδότες»
Με όλα αυτά οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να διασφαλιστούν από κανένα ελεγκτικό μηχανισμό και δεν θα μπορούν να απεργήσουν.
Στο σχέδιο νόμου ουδεμία αναφορά γίνεται στο ΣΕΠΕ και την ενίσχυσή του γεγονός που σημαίνει πως θα συνεχιστεί η αποδυνάμωση του.
Αντιθέτως εμφανίζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα επικοινωνιακό τρυκ της κυβέρνησης και θα είναι ωφέλιμη, μόνο για τους ιδιώτες που θα αναλάβουν να στήσουν το λογισμικό και το hardware, με το αζημίωτο.
Το ΜέΡΑ 25 έχει επισημάνει κατ επανάληψη ότι οι εργασιακές σχέσεις ρυθμίζονται με συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο είναι ισότιμες, οι δύο μεριές των συνομιλητών. Χωρίς Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, όλα τίθενται εν αμφιβόλω, όλα είναι στον αέρα.
Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα εκτελεσθεί εν ψυχρώ, η διαπραγματευτική ισχύς των εργαζομένων ενώ θα διατηρηθεί στο ακέραιο αυτή των εργοδοτών.
Η συμμετοχή στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είναι η αρχή και μόνο. Η αρχή του τέλους για το σχέδιο νόμου, που δεν αφήνει τίποτε όρθιο στα εργασιακά .
Το ΜέΡΑ 25 απαιτεί την απόσυρση του επαίσχυντου σχεδίου νόμου που θα ισοπεδώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/