Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Aπό το πορτοκαλί της Ολλανδίας στο «κόκκινο» κερασάκι του Νίκου Χαρδαλιά

Ρόδος, 29 Μαΐου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Aπό το πορτοκαλί της Ολλανδίας στο «κόκκινο» κερασάκι του Νίκου Χαρδαλιά

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για την κοινωνία της Ρόδου και κυρίως όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, οι ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς.
Την ώρα που τα κρούσματα που καταγράφονται δεν είναι πολλά για τα νησιά της Δωδεκανήσου τουλάχιστον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε, πως το ιικό φορτίο στη Ρόδο είναι αυξημένο σε ποσοστό 43% και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους κατοίκους, για την εφαρμογή των μέτρων, προειδοποιώντας μάλιστα πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί θα γίνονται τοπικά lockdown.
Πως είναι δυνατό τα κρούσματα να μην παρουσιάζουν αύξηση και το ιικό φορτίο να είναι στο ποσοστό που ανακοίνωσε ο υφυπουργός; Ένα από τα συμπεράσματα στα οποία μπορεί να καταλήξει κανείς είναι ότι ανακοινώνονται αναληθή στοιχεία. Η πραγματικότητα δηλαδή είναι διαφορετική.
Όμως δεν έχουμε μόνο αυτό. Είναι και ο τρόπος που ανακοινώθηκε το πρόβλημα που παρουσιάζουν κατά την κυβέρνηση, τα νησιά της Δωδεκανήσου. Η ανακοίνωση έγινε όχι πριν αλλά μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν και κυρίως την περίοδο, που έχουν προγραμματίσει την έναρξη λειτουργίας τους, πολλά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού.
Δεν γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί στο εξωτερικό αλλά και τα ξένα ΜΜΕ παρακολουθούν στενά την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά, που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών και πράττουν αναλόγως;
Δεν γνωρίζουν πως το «κόκκινο» μπορεί να τινάξει στον αέρα τις κρατήσεις, που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία πεντάστερα κα μη και να μπλοκάρει αφίξεις οι οποίες προγραμματίστηκαν για τους επόμενους μήνες;
Και οι ανακοινώσεις έγιναν αβίαστα με ιδιαίτερη ευκολία, παρά το γεγονός ότι μετά το Βέλγιο και τη Δανία, η Ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε επικίνδυνη κατηγορία το Ν. Αιγαίο για όσους Ολλανδούς επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά του.Επίσης η Βρετανία, δεν έχει εντάξει την Ελλάδα ακόμη στους πράσινους προορισμούς για τους πολίτες της που θέλουν να κάνουν διακοπές.
Αναγιγνώσκοντας επίσης κανείς τα μέτρα που «προετοιμάζονται» για τη Ρόδο και ενδεχομένως και τα άλλα νησιά, κατανοεί και την καταστροφική επίδραση που θα έχουν στους τουρίστες.
Μερικά από αυτά είναι:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί
-Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών, και απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το 24ωρο.
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live party, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές και συναυλίες
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των εννέα ατόμων τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο
-Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπονται το πολύ τέσσερα άτομα ανά τραπέζι - με εξαίρεση πολυμελείς οικογένειες (έως 6 άτομα)
Αυτό σημαίνει πως οι τουρίστες υποχρεωτικά θα κλείνονται στα ξενοδοχεία τους από τις 24:00, ενώ στις διακοπές τους είναι συνηθισμένοι να διασκεδάζουν σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης ως τα ξημερώματα;
Πως θα εξηγήσουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό στους επισκέπτες πως η μουσική δεν μεταδίδει τον κορονοϊό μεν, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση της στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού μετάδοσης της νόσου;
Τι θα πουν σε μια δεκαμελή παρέα τουριστών που θέλει να διασκεδάσει; Ότι πρέπει να διασκεδάσουν οι έξι και εν οι συνεχεία οι τέσσερις στα βουβά μόνο με το ποτό που θα τους σερβιριστεί;
Ποιο είναι το επιχείρημα για τον περιορισμό και των ατόμων στην εστίαση;
Όλα αυτά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο πρόχειροι και επικίνδυνοι, ειδικά για τον τουρισμό, είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε ότι αφορά την πανδημία.
Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν ολοκληρωθεί εγκαίρως οι εμβολιασμοί πρωτίστως των εργαζομένων στον τουρισμό και των ευπαθών ομάδων και ακολούθως, όλου του πληθυσμού. Αν αυτό είχε γίνει αφενός το τοίχος ανοσίας θα ήταν έτοιμο τώρα και αφετέρου τα στοιχεία και μόνο για τον εμβολιασμό όλων και η ευλαβική τήρηση των υγειονομικών μέτρων, θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο εξωτερικό.
Αλλά και σε αυτό το σοβαρότατο και κομβικό για τον τουρισμό θέμα η κυβέρνηση πορεύθηκε ανεύθυνα και πρόχειρα.
Το mega εμβολιαστικό κέντρο, το ΚΥ Ρόδου και το Νοσοκομείο Ρόδου έπρεπε με πολλές γραμμές το κάθε ένα να εμβολιάζουν τον πληθυσμό από την αρχή του έτους.Αντιθέτως η κυβέρνηση εξήγγειλε λίγο πριν την έναρξη της σεζόν για στάχτη στα μάτια των ιθαγενών νησιωτών την εφαρμογή του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία».Στην πραγματικότητα, οι εμβολιασμοί εξακολουθούν να γίνονται με αργούς ρυθμούς, αφού στο πολυδιαφημισμένο mega εμβολιαστικό κέντρο λειτουργούν 12 γραμμές εμβολιασμού και όχι 24 όπως έπρεπε στο ΚΥ Ρόδου πρώην ΙΚΑ δεν γίνονται εμβολιασμοί ενώ μειώθηκαν οι γραμμές στο Νοσοκομείο.
Με τους επικίνδυνους ελιγμούς της κυβέρνησης ο τουρισμός των νησιών μας, οδηγείται με γρήγορη ταχύτητα στα βράχια.
Είναι ώρα οι άριστοι της κυβέρνησης να συνετιστούν και να μάθουν επιτέλους πως ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και μπορεί να δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από τις ανακοινώσεις που με τόση ευκολία κάνουν δημόσια.
Εκτός και αν στο στόχαστρο τους δεν είναι ο κορονοϊός αλλά ο τουρισμός του Νοτίου Αιγαίου και το τεράστιο μερίδιο των επισκεπτών που έχει τη δυνατότητα να αποσπάσει …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/