Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η Ελλάδα δεν είναι στους πράσινους προορισμούς και η Ρόδος ουραγός στους εμβολιασμούς

Ρόδος, 08 Μαΐου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Η Ελλάδα δεν είναι στους πράσινους προορισμούς και η Ρόδος ουραγός στους εμβολιασμούς

Την ώρα που όλα είναι έτοιμα σχεδόν, για να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και οι ξενοδοχειακές μονάδες, ετοιμάζονται η μια μετά την άλλη να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στα Δωδεκάνησα, οι εμβολιασμοί δεν γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, κάτι που θα λειτουργούσε υποστηρικτικά στην αποκαλούμενη και βαριά βιομηχανία του τόπου.
Είμαστε στο παρά πέντε εκκίνησης της σεζόν και αντί να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τα νησιά μας, τώρα ακόμη γίνονται σχεδιασμοί για την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο της Ρόδου και την δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου. Σχεδιάζονται ακόμη δηλαδή, όσα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2020 και να είναι σε πλήρη λειτουργία τώρα.
Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλλός, φανερώνουν την ανικανότητα της κυβέρνησης όχι μόνο να χειριστεί την κατάσταση αλλά και να στηρίξει τον έναν από τους δύο πιο ισχυρούς πυλώνες, της οικονομίας δηλαδή τον τουρισμό.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ένα από τα σενάρια που υπάρχουν είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο αν δεν καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί, τότε θα ανοίξουν περισσότερες γραμμές σε άλλους χώρους».
Και ενώ δηλώθηκαν αυτά ανακοινώθηκε από την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή, πως γίνεται αγώνας δρόμου, για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο.
Είτε δεν υπάρχει συνεννόηση, μεταξύ ΥΠΕ και αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού ή οι ανακοινώσεις για τη δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου, γίνονται για να καλυφθεί το γεγονός ότι ενώ η Ρόδος ήταν και είναι ουραγός στους εμβολιασμούς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, κυρίως για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49.
Με ποιο τρόπο λοιπόν θα εμβολιαστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που το επιθυμούν και θα απασχοληθούν φέτος στα ξενοδοχεία του νησιού, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν κυρίως σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, με εξαίρεση ορισμένες ειδικότητες όπως αυτή της reception και του service όπου απασχολούνται άτομα νεαρότερης ηλικίας ;
Δεν γνωρίζουν στην κυβέρνηση πως άρχισε να είναι μια από τις προϋποθέσεις για τις προσλήψεις στις τουριστικές μονάδες και οι εμβολιασμοί εκτός από τα self test;
Δεν υπήρξε μέριμνα ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τον υπόλοιπο πληθυσμό και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες γιατί η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Εξαιτίας αυτής της ανικανότητας και των …αδέξιων και κυρίως επικίνδυνων χειρισμών σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η Αγγλία που είναι η μια από τις δύο μεγάλες τουριστικές αγορές που τροφοδοτούν τη Ρόδο και τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων με τουρίστες έθεσε την Ελλάδα, εκτός πράσινης λίστας για τους ταξιδιώτες.
Έχουν αναρωτηθεί οι πάσης φύσεως αρμόδιοι για τον αριθμό των χαμένων αφίξεων από τη Μεγ. Βρετανία;
Η φετινή σεζόν θα ξεκινούσε με τις καλύτερες προοπτικές και θα εξελίσσονταν πολύ καλύτερα από την περσινή αν είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα Ελευθερία και είχε κτιστεί τείχος ανοσίας στον πληθυσμό και κυρίως στους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση στη θεωρία στηρίζει τον τουρισμό στην πράξη όμως είναι ανίκανη να στηρίξει τη βαριά βιομηχανία μας.
Το ΜέΡΑ 25 στήριξε την κυβέρνηση στο πρώτο Lockdown, αλλά και πρότεινε τη δημιουργία εθνικού δικτύου διενέργειας μαζικών τεστ, που θα μετατρέπονταν αργότερα σε εμβολιαστικά κέντρα για την ταχύτερη εξέλιξη της διαδικασίας τα οποία αργότερα θα εντάσσονταν στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Δεν εισακούστηκε και το αποτέλεσμα είναι εμείς, να είμαστε ακόμη στο …σχεδιασμό και οι άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί να απορροφούν ήδη τις κρατήσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει αν η κυβέρνηση ήταν ικανή και δεν λειτουργούσε με τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα για ένα τόσο σημαντικό τομέα όπως ο τουρισμός.

Θανάσης Μπαράκας
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/