Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Προγραμματισμός & Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπ. Συμ. της Π. Αττικής

Προγραμματισμός & Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής, 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Αθήνα 10- 5 -2021
Αρ. Πρωτ.: 73

Προς
Περιφερειάρχη Αττικής
κ. Γεώργιο Πατούλη

Θέμα: Προγραμματισμός & Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία τέλος Ιουνίου.
Όπως γνωρίζετε με τις ρυθμίσεις του άρθρου 489 του ν. 4781/2021 (ΦΕΚ Α΄31) έχει παραταθεί η θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε φορείς του δημόσιου τομέα, μέχρι 30/06/2021, λόγω των μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τον περιορισμό της πανδημίας.
Με δεδομένη την επανεκκίνηση πολλών δραστηριοτήτων καθώς και τις εξαγγελίες για επανεκκίνηση των υπολοίπων το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, εστίαση, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, τουρισμός, παραλίες, κινηματογράφοι, θέατρα, ζωντανά θεάματα, ακροάματα, γυμναστήρια κλπ, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής, με δια ζώσης – άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Το αίτημα για διενέργεια δια ζώσης – αυτοπρόσωπης εκλογικής διαδικασίας αποτελεί ομόφωνο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, του Δ.Σ. και του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και της ΑΔΕΔΥ.
Αποτελεί δηλαδή ομόφωνη απαίτηση των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο η πραγματοποίηση όλων των εκλογικών διαδικασιών με αυτοπρόσωπη διαδικασία, η οποία εκφράστηκε εξάλλου και με την συντριπτική καταδίκη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τους εκπαιδευτικούς της χώρας, οι οποίοι απείχαν από την διαδικασία σε ποσοστό 95%!!!
Οι ομόφωνες αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές εκφράζονται από τα εκλεγμένα όργανά του συνδέονται με την απαίτηση για ενίσχυση της ζωντανής συζήτησης και επαφής μεταξύ των εργαζομένων, της ζωντανής αντιπαράθεσης και κριτικής ως βασικά στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας, συνδέονται με την απαίτηση για ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των εργαζομένων. Για τους λόγους αυτούς οι αποφάσεις αυτές συνοδεύονται ταυτόχρονα και από απόφαση απόσυρσης όλων των συνδυασμών και όλων των υποψηφιοτήτων από τυχόν ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – εκλογών παρωδία και κάλεσμα για μαζική αποχή των εργαζομένων, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί.
Δεδομένου ότι οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υ.Σ. αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους θεωρούμε ότι είναι σε όλους αντιληπτό ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι δικές τους αποφάσεις όπως αυτές έχουν εκφραστεί ομόφωνα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση σηματοδοτεί καταπάτηση των αιτημάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, προσπάθεια επιβολής σκοπιμοτήτων και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ενίσχυσης μειοψηφικών απόψεων, προσπάθεια για να μην εκφραστούν οι πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να προκηρύξετε τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δια ζώσης, με αυτοπρόσωπη διαδικασία στο τέλος Ιουνίου, ημέρα εργάσιμη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΔΙΔΑΔ/Φ.37.19/1174/οικ.29614/18-11-2016 Υπουργική Απόφαση, πχ Τετάρτη 30 Ιουνίου, την ίδια μέρα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τις ανάλογες κάλπες, που είχαν προβλεφθεί με τις σχετικές προγενέστερες αποφάσεις (για τους μόνιμους υπαλλήλους 2 κάλπες για τον Κεντρικό Τομέα, 1 κάλπη για τον Δυτικό Τομέα, 1 κάλπη για τον Νότιο Τομέα, 1 κάλπη για τον Βόρειο Τομέα, 1 κάλπη για τις ΠΕ Πειραιά & Νήσων, 1 κάλπη για την ΠΕ Δυτικής Αττικής, 1 κάλπη για την ΠΕ Ανατολικής Αττικής και οι αντίστοιχες κάλπες για τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ).
Σημειώνουμε ότι το προτεινόμενο διάστημα ενδείκνυται εκτός των άλλων διότι δεν θα έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές των συναδέλφων, θα έχει ήδη εμβολιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων καθώς επίσης και γιατί δεν θα υπάρξει κενό διάστημα από την λήξη της θητείας των υπαρχόντων αιρετών εκπροσώπων μέχρι την ανακήρυξη των νέων.
Η πρόταση για την διενέργεια εκλογών την ίδια μέρα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες βασίζεται στη πρακτική που έχει ακολουθηθεί κατ’ επανάληψη τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημοσίου δεδομένου, ότι έτσι διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών και δεν δημιουργούνται προβλήματα φύλαξης του εκλογικού υλικού κλπ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλη η εκλογική διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί σε συνθήκες μη δημιουργίας συγχρωτισμού όσον αφορά την επιλογή των χώρων διεξαγωγής, όσο και της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας όλων των εργαζομένων, δεδομένου ότι έχουν προβλεφθεί κάλπες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και επομένως διαμοιρασμός του σώματος των εκλογέων. Ο Σύλλογός μας θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να οργανωθεί και να συντονιστεί κατάλληλα και με ασφάλεια όλη η εκλογική διαδικασία.
Μετά από όλα τα παραπάνω, ευελπιστώντας ότι θα εισακουστεί το αίτημά μας, ζητάμε να προχωρήσετε στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία, στο τέλος Ιουνίου.

Κοιν/ση
Περιφέρεια Αττικής
α. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού
β. Εκτελεστικό Γραμματέα
γ. Εφορευτικές Επιτροπές (δια μέσου της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού)
Παρατάξεις Π.Σ. Αττικής
ΕΝΠΕ
ΟΣΥΑΠΕ
ΑΔΕΔΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Αθήνα 10 – 5 -2021
Αρ. Πρωτ.: 72

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ
Με το ψήφισμα αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι τόσο στην Παπαχρίστου Αναστασία, υπάλληλο του Δήμου Αλίμου η οποία διώκεται από τον οικείο Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, για τη συνδικαλιστική της δράση, όσο και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έλαβαν Εξώδικη πρόσκληση από τον ίδιο Δήμαρχο επειδή εξέδωσαν ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τη συνδικαλίστρια.
Η Παπαχρίστου Αναστασία, εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλίμου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, διώκεται επειδή έπραξε το αυτονόητο τιμώντας το ρόλο της: υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στις επιλογές του Δημάρχου και την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, στάθηκε απέναντι στην αυθαίρετη άρνηση ανανέωσης των συμβάσεων 12 συναδέλφων της και μάλιστα εν μέσω των θερινών διακοπών, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συναδέλφων της ως εκλεγμένη εκπρόσωπός τους σε συγκέντρωση εργαζόμενων, πράξη για την οποία εγκαλείται για ανάρμοστη… συμπεριφορά.
Ο εν λόγω Δήμαρχος, αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού, καθώς με τα εξώδικα που έχει αποστείλει τόσο προς την ίδια τη συνδικαλίστρια όσο και προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που στάθηκαν αλληλέγγυες προς εκείνη, προσπαθεί να στοχοποιήσει οποιαδήποτε φωνή αντιδρά και αντιστέκεται στις αντεργατικές του επιλογές. Επιπλέον εκτίθεται, καθώς ενώ η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να αναθέσει σε δικηγόρο να απευθύνει Εξώδικες δηλώσεις προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ακυρώθηκε από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η Δημοτική Αρχή επανέλαβε την ίδια ακυρωμένη απόφαση, με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να αποζημιωθεί η εξωτερική δικηγόρος.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια τακτική.
• Στηρίζουμε την Αναστασία Παπαχρίστου και απαιτούμε να αποσυρθεί κάθε κατηγορία εις βάρος της
• Καλούμε το Δήμαρχο να ανακαλέσει κάθε άσκηση αγωγής σε βάρος Οργανώσεων και προσώπων που εξέφρασαν δημόσια την αλληλεγγύη τους στη συνδικαλίστρια
• Υπερασπίζουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης
• Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που στοχεύει στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθμ. 84/2021 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2021, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 167 του ν. 4483/2017) και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 51.21 εγγράφου του Συλλόγου μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/