Ρόδος, 22 Μαΐου 2021
ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Αποκλείστηκε ο ΙΣΕΚ από την σύσκεψη με τον Νίκο Χαρδαλιά για να καλυφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις;
Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε στους πολίτες της Καλύμνου και όχι μόνο η απόφαση του επάρχου κ.Μανώλη Μουσελλή, να αποκλείσει από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκου Χαρδαλιά, τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου.
Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορονοϊού στην Κάλυμνο, όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά παρουσιάζουν και αυξητικές τάσεις, να μην μετέχουν στην συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τον φονικό ιό, γνωρίζουν τις αδυναμίες του εθνικού συστήματος υγείας και πολύ περισσότερο τις ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου του νησιού.
Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος, που δεν εκλήθησαν στη σύσκεψη.Το γεγονός ότι γνώριζαν καλά και θα ανέφεραν στον υφυπουργό πως το νοσοκομείο του νησιού, εκτός από την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, πάσχει σοβαρά και από έλλειψη σωστών υποδομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτές τις τραγικές ελλείψεις για ένα νησί όπως η Κάλυμνος, δεν ήθελε μέσω του επάρχου της Καλύμνου, η περιφερειακή αρχή να επισημανθούν στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.Γιατί οι γιατροί γνωρίζοντας πολύ καλά τι συμβαίνει, θα μιλούσαν έξω από τα δόντια στον κ. Χαρδαλιά και θα απαιτούσαν λύσεις «εδώ και τώρα».
Από την απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου που απευθύνεται προσωπικά στον έπαρχο κ. Μουσελλή και την έκφραση « δεν προκάλεσε έκπληξη» διαφαίνεται πως ουδεμία συνεργασία υπάρχει με την ιατρική κοινότητα του νησιού, γεγονός ολέθριο ειδικά τώρα.
Δεν γίνεται να μην υπάρχει συνεργασία της αυτοδιοίκησης Β βαθμού με την επιστημονική κοινότητα και ειδικά με τους γιατρούς, όχι μόνο τώρα που το νησί είναι στη δίνη του κυκλώνα με τον κορονοϊό, αλλά εσαεί.
Επισημαίνεται πως στην σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών Υγείας κ.Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή του ΕΚΑΒ κ.Νίκο Παπαευσταθίου συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλύμνου κ.Δημήτρης Διακομιχάλης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ.Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής των Νοσοκομείων Καλύμνου και Λέρου κ.Βασίλης Στασινόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νησιού, εκτός από τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου.
Με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων και άλλων εκπροσώπων φορέων, που ουδεμία σχέση με την ιατρική έχουν αλλά προφανώς οι θέσεις τους είναι κοινές με εκείνες του επάρχου και κατ επέκταση με αυτές της περιφερειακής αρχής είναι πιο εύκολο, να δικαιολογηθούν οι ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας στο νησί και οι παραλείψεις και τα λάθη στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.Γιατί είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι στην Κάλυμνο, υπάρχει ακόμη πρόβλημα με τον κορονοϊό, ενώ σε άλλα νησιά όπως η Αστυπάλαια, η Λέρος γίνεται μάχη για την σωστή εφαρμογή των μέτρων, τον εμβολιασμό των κατοίκων και τον μηδενισμό των κρουσμάτων.Μάχη γίνεται και στην Κω, παρά τα εμφανιζόμενα κρούσματα, ώστε με κάθε τρόπο να προστατευθούν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού.
Το γεγονός ότι στην Κάλυμνο η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη γεγονός που καταστρέφει τον τουρισμό καθώς και τις ειδικές μορφές του που είναι ζωογόνες για το νησί, σημαίνει, πως και ελλείψεις στον τομέα Υγείας υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις γίνονται γεγονός για το οποίο ευθύνη έχει και η αυτοδιοίκηση με εξαίρεση το δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, που από την πρώτη στιγμή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση του ιού γνωρίζοντας από την αρχή, τι θα συνέβαινε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου