Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Τα mega-la λόγια και οι επικοινωνιακές φούσκες…

Ρόδος, 25 Μαΐου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου:Τα mega-la λόγια και οι επικοινωνιακές φούσκες…

Μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες, για την αύξηση των εμβολιασμών στη Ρόδο, καλλιεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την ίδρυση και λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στις Καλυθιές.
Η ίδρυση και η λειτουργία του κέντρου σε σύντομο χρονικό διάστημα οφείλεται στην επιστράτευση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στη δημιουργία του δημοσίου δικτύου τεστ και εμβολιασμών που προτείνουμε από πέρυσι, το οποίο μάλιστα θα έμενε ως παρακαταθήκη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε κάθε περιοχή, καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις ανάγκης εργαλειοποιώντας ακόμα και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ακριβώς για να μην ενισχύσει τη δημόσια υγεία.
Η λειτουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου διαφημίστηκε πολύ, από την αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Με όλο αυτό το θόρυβο και τη διαφήμιση, όλοι περίμεναν πως οι υπάρχουσες γραμμές εμβολιασμού, θα ενισχύονταν περαιτέρω, με τις 24, που θα ξεκινούσαν να λειτουργούν στο νέο εμβολιαστικό κέντρο. Στην πράξη όμως είναι σε λειτουργία 12 γραμμές.
Επιπρόσθετα με την έναρξη λειτουργίας του mega – εμβολιαστικού κέντρου καταργήθηκε η δομή εμβολιασμού στο κτίριο του ΙΚΑ.Το χειρότερο είναι, πως καταργήθηκαν όλες οι γραμμές, για τα εμβόλια της Pfizer και οι περισσότερες της Johnson & Johnson στο νοσοκομείο της Ρόδου. Αποτέλεσμα είναι αρκετοί κάτοικοι Ρόδου που είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο, να ειδοποιούνται από τις υπηρεσίες να μεταβούν στο mega εμβολιαστικό κέντρο κάτι που συνεπάγεται ταλαιπωρία ειδικά για τους ηλικιωμένους και όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.
Το κέντρο αυτό όμως, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, δημιουργήθηκε για να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού, να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι των κοινοτήτων ερχόμενοι στην πόλη.
Στην πράξη μεταφέρθηκαν οι γραμμές εμβολιασμού που υπήρχαν σε ένα νέο μεγάλο χώρο και τίποτε περισσότερο που να συμβάλει πραγματικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας.
Τα στοιχεία δείχνουν πως ημερησίως, στη νέα δομή γίνονται 1.100 εμβολιασμοί την ημέρα.Οι έχοντες την ευθύνη για τη λειτουργία του ευελπιστούν, πως θα γίνονται 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα με την προϋπόθεση προσλήψεων του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.
Εδώ και μήνες όμως, οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν προσλήψεις προσωπικού, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και δεν εισακούονται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που πεισματικά αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις του ΜέΡΑ 25 για τα κακώς κείμενα στο ΕΣΥ.
Πέραν της διαφήμισης και των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν στον πληθυσμό, για την επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών, έχουμε μια από τα ίδια.
Υποσχέσεις μόνο, φρούδες ελπίδες και επικοινωνίες φούσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/