Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Υπερβολική και αδιανόητη η απόφαση για την απαγόρευση εισόδου στους χώρους που περιβάλλουν το «Καλλιπάτειρα»

Ρόδος, 18 Μαΐου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Υπερβολική και αδιανόητη η απόφαση για την απαγόρευση εισόδου στους χώρους που περιβάλλουν το «Καλλιπάτειρα»

Οργή και δυσαρέσκεια στις τάξεις των πολιτών έχει δημιουργήσει ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού, αντιλαμβάνεται τον έλεγχο στον δρόμο που περιβάλλει το Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα.
Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που αποφασίστηκε ότι για τη χρήση του συγκεκριμένου δρόμου, από τους πολίτες χρειάζεται η έκδοση κάρτας… αθλητή.
Η ασφάλτινη διαδρομή μήκους 1.080 μέτρων, για μεγάλες αποστάσεις όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού, είναι εντός του κέντρου αλλά απλά περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η τοποθεσία της ήταν ο λόγος που μέχρι πρότινος, την επέλεγαν αρκετοί πολίτες μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες και ηλικιωμένοι, τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές, για να κάνουν το περπάτημα τους με ασφάλεια μακριά από την κίνηση και την όχληση των οχημάτων και των δικύκλων και χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού αφού η διαδρομή, δεν έχει εμπόδια, ούτε υψομετρικές διαφορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη κούραση από όση θα έπρεπε.
Η διοίκηση όμως του ΔΟΠΑΡ θυσίασε, αυτή των μικρή όαση των Ροδιτών για χάρη της …ασφάλειας που θα μπορούσε να επιτευχθεί και με τον συνεχή έλεγχο του δρόμου, από ιδιωτική εταιρεία security όπως άλλωστε γίνεται στο δημαρχείο και σε άλλους δημόσιους ιδιωτικούς χώρους και επιχειρήσεις.
Αντί αυτού όμως οι Ροδίτες για να κάνουν χρήση μόνο αυτού του δρόμου είναι αναγκασμένοι να εκδώσουν κάρτα αθλητή.
Οι ηλικιωμένοι κυρίως όμως δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις διαδικασίες και δεν θα ασχοληθούν με αυτό. Θα χάσουν όμως μια από τις λίγες διεξόδους που είχαν για να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την ευκαιρία για ήπια άθληση και αναψυχή.
Να σημειωθεί πως ανάλογη εγκατάσταση και υποδομή δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της πόλεως Ρόδου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μικροί και μεγάλοι, να κάνουν ανενόχλητοι το περπάτημα τους στον καθαρό αέρα.
Αυξημένος έλεγχος και κάρτα αθλητή είναι σωστό να υπάρχει για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του κέντρου που διαθέτει στίβο 400 μέτρων, 8 διαδρομών με 135 μέτρα μήκος στην ευθεία των ταχυτήτων, με εξοπλισμό για όλα τα αγωνίσματα, γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ. 2 κλωβούς ρίψεων, έναν τοποθετημένο στο χώρο του ανοικτού στίβου και έναν τοποθετημένο σε ξεχωριστό περιφραγμένο χώρο, κλειστή αίθουσα στίβου μήκους 85 μέτρων με ελαστικό δάπεδο, 4 διαδρόμους ταχυτήτων και σκάμμα αλμάτων,κλειστή αίθουσα judo ,4 γήπεδα beach volley,3 υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης,1 υπαίθριο γήπεδο πετοσφαίρισης,1 γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό τάπητα διαστάσεων 105 μ. x 64 μ.,1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 με πλαστικό τάπητα διαστάσεων 40 μ. x 20 μ, προπονητήριο τοξοβολίας διαστάσεων 110μ. x 22 μ.
Δεν κατανοούν στον ΔΟΠΑΡ πως η ελεύθερη πρόσβαση στην ασφάλτινη διαδρομή που περιβάλλει τον χώρο μπορεί να γίνεται η αφορμή για τις οικογένειες ώστε να φέρνουν τα παιδιά τους για άθληση στο στίβο ή σε άλλα αγωνίσματα.
Ο αποκλεισμός των πολιτών όμως από την ασφάλτινη διαδρομή λειτουργεί αρνητικά και για το αθλητικό κέντρο αφού ούτε οι γονείς των αθλητών μπορούν να μπουν στο χώρο για να τους παραλάβουν γεγονός που σημαίνει χαμένα έσοδα ακόμη και για το κυλικείο.
Ευελπιστώ ότι η διοίκηση του ΔΟΠΑΡ θα επανεξετάσει την απόφαση της και θα θέσει το μέτρο μόνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπως προβλέπει και η κείμενη νομοθεσία, κάτι που πράξαμε ως διοίκηση την περίοδο 2011-2014, αλλά θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες για τους περιβάλλοντες χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/