Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση - κάλεσμα σε συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Συνεχίζει η Aldemarαπτόητη και αποθρασυμμένη και από την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, τον πόλεμο που έχει κηρύξει στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και σε όποιον αντιστέκεται στα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, αξιοποιώντας όλες τις μεθόδους.
Τελευταίο κρούσμα οι μαζικές πρόωρες απολύσεις για το τέλος της τουριστικής περιόδου με απώτερο σκοπό φυσικά την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους. Μπροστά σε αυτό ούτε το πως θα βγει η δουλειά ούτε σοβαρά ζητήματα ασφαλείας υπολογίζονται
Το Σωματείο με αποφασιστικές παρεμβάσεις στην επιθεώρηση εργασίας και στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ όλη την προηγούμενη εβδομάδα απαίτησε από τον ελεγκτικό μηχανισμό να πάρει μέτρα συνολικά για αυτή την κατάσταση και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουν γίνει καθ όλη τη διάρκεια της σαιζόν.
Η εργοδοσία προκλητική απαιτούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν παρατάσεις συμβάσεων για να μείνουν στη δουλειά παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένοι. Δε δίστασε να απολύσει παράνομα ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αν και στη συνέχεια αναδιπλώθηκε και τους επαναπροσέλαβε.
Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων του Σεπτεμβρίου, με την επιχείρηση δηλώνει άγνοια για το πότε θα εξοφλήσει.
Έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για αύριο 18 Οκτώβρη στην επιθεώρηση εργασίας. Το Σωματείο καλεί σε συγκέντρωση έξω από την επιθεώρηση στις 12.30 το μεσημέρι ένω έχει προκυρήξει και στάση εργασίας από τις 12 ως τις 5 για να διευκολυνθούν να συμμετέχουν και όσοι από τους εργαζόμενους έχουν απομείνει να δουλεύουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρόδος, 17/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/