Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μοντέλο Κύπρου» για τα κόκκινα δάνεια - Δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες

Την υιοθέτηση και από την Ελλάδα του μοντέλου της Κύπρου για τα «κόκκινα» δάνεια σε όσους δανειολήπτες χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να πληρώσουν, επαναφέρει ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky και την εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Ανδρουλάκης ζητά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες που τίμια δεν άντεξαν την κρίση, να μπορούν να αγοράζουν τα δάνειά τους, προτού αυτά καταλήξουν σε ξένα funds. 
Με αφορμή την πώληση πακέτου δανείων σε τιμή μόλις στο 3% της αξίας τους ο Ευρωβουλευτής, εκφράζοντας αγωνία για την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, επισημαίνει ότι η υπόθεση των «κόκκινων» δανείων είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία: 
«Σεισάχθεια υποσχέθηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τα funds παίρνουν τα δάνεια... μπιρ παρά. Γιατί να μην ισχύσει και στην Ελλάδα η λύση που επιλέχθηκε στην Κύπρο; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση, όπως μου απάντησε ο Π. Μοσκοβισί σε σχετική ερώτηση, δεν έθεσε στη διαπραγμάτευση το θέμα; 
Όσοι δεν άντεξαν με τίμιο τρόπο, όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, έχουν 90% πιθανότητες να μην αποτύχουν αν τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Άλλωστε, γνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδας ποιοι έχουν πληρώσει δόσεις και ποιοι έχουν πάρει θαλασσοδάνεια». 
Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, και κυρίως για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, την εκλογική διαδικασία, τις γερμανικές εκλογές. 
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Ευρωβουλευτή: 
Για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς 
«Η Φ. Γεννήματα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνει, όπως και ο κ. Θεοδωράκης στο Ποτάμι, αν ηττηθεί. Ο νέος φορέας σε πρώτη φάση θα είναι πολυκομματικός, όπως έχει συμφωνηθεί και για νομικούς λόγους. Όπως ήταν και η ιταλική Ελιά υπό τον Μ. Ντ’ Αλέμα. Θα υπάρχει ένας θεσμός, το ιδρυτικό συνέδριο, που θα εισηγείται η ηγεσία και τα κόμματα. Ο ενιαίος θεσμός που θα προκύψει από το ιδρυτικό συνέδριο θα παίρνει τις αποφάσεις. 
Άποψή μου, όμως, είναι ότι ήρθε η ώρα για να αλλάξουμε γενιά και να διευρύνουμε τα όρια της παράταξής μας». 
Για τη στάση του μετά τις εκλογές τονίζει: «Υπηρετώ την ενότητα της παράταξης. Είναι σημαντική αλλά δεν φτάνει. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Να ξαναγκαλιάσουμε τη λαϊκή βάση της παράταξης. Να έχουμε διαφάνεια κι αξιοκρατία. Ο κόσμος βαρέθηκε ένα κράτος που να δουλεύει για τους λίγους. Το κράτος πρέπει να δουλέψει για τους πολλούς». 
Για τη χρεοκοπία 
«Λάθη έχουν γίνει. Ωστόσο, άλλο να λέμε ότι όλοι έχουν ευθύνες κι άλλο ότι όλοι έχουν τις ίδιες ευθύνες. Τη χρεοκοπία στην Ελλάδα την έφερε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής πάει σε πολλά μέρη, γιατί δεν πάει στις Βρυξέλλες; Όλοι γνωρίζουν παρά πολύ καλά τι του έλεγε ο κ. Γιούνκερ κι ο κ. Αλμούνια από το καλοκαίρι του 2007. Του τόνιζαν να μειώσει τις δαπάνες κι αυτός έριχνε βενζίνη στη φωτιά κι άφησε πίσω του μια διαλυμένη χώρα». 
Για το ΠΑΣΟΚ 
«Το ΠΑΣΟΚ του 1980 πρόσφερε μια ώριμη δημοκρατία, είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ με τα ίδια στελέχη που προσέφερε μια μοναδική κοινωνική κινητικότητα. Τότε όπου ο καθένας αποκλειόταν λόγω πολιτικών πεποιθήσεων από το κράτος. Τη δεκαετία του 1990 έφερε τον ευρωπαϊκό δρόμο και μάλιστα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε». Όσο για τα οικονομικά του κόμματος ανέφερε: «Τα πορίσματα αυτά είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, στα χέρια των αρμοδίων. Το ΠΑΣΟΚ κακώς, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, δανείζονταν από τις τράπεζες βάζοντας εγγύηση μελλοντικές ψήφους. Το ίδιο έκανε και το ΚΚΕ, το ίδιο κι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο και η ΝΔ. Γιατί μιλάμε μόνο για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;» 
Για τις γερμανικές εκλογές 
«Είναι μια άσχημη εξέλιξη για την Ελλάδα το γεγονός ότι το SPD δεν είναι στη κυβέρνηση. Ήταν το κόμμα το οποίο στήριξε τις ελληνικές θέσεις από την εποχή του Γ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα. Τώρα φεύγει το SPD και μπαίνουν οι Φιλελεύθεροι. Το SPD πήρε μια απόφαση να μείνει στην αντιπολίτευση. Για μένα καλώς έκανε. Πρέπει οι λαοί αυτόν που θέλουν να τους κυβερνά, να τον ψηφίζουν. Όταν δεν επιλέγεις ένα κόμμα, ας πηγαίνει αυτό το κόμμα στην αντιπολίτευση. Καλώς έπραξε ο κ. Σουλτς διότι εάν έμπαινε στην κυβέρνηση το SPD, αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία θα ήταν οι ακροδεξιοί που βγήκαν πρώτο κόμμα στους άντρες όλης της ανατολικής Γερμανίας.» 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/