Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Δ. ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Τ.Ε. ΝΟΤΙΑΣ ΔΩ/ΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα «ΡΟΔΙΝΙ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτώβρη 2017, η εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 10 χρόνια από την απώλεια του σ. Πάνου Μιχαηλίδη.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από τα πλούσια ιστορικά στοιχεία, τα αρχεία του Πάνου Μιχαηλίδη την περίοδο 1945 – 2007, από τα ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του ΚΚΕ
στα Δωδεκάνησα την περίοδο της Ιταλικής – Γερμανικής και Αγγλικής κατοχής, τους αγώνες του Δωδεκανησιακού λαού για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.
Στην εκδήλωση μίλησε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής σ. Κώστας Γιαννόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «Σ΄όλη αυτή την περίοδο με σημαντικές ιστορικές εναλλαγές ο σ. Πάνος Μιχαηλίδης παρέμεινε όρθιος στο μετερίζι της ταξικής πάλης, κρατώντας ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ...Η ηρωική πάλη του ΚΚΕ, γι' αυτό το νέο, το αναγκαίο, το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, θεμελιωμένο και σιγουρεμένο
πάνω σε νέες κοινωνικές σχέσεις, πρώτα απ' όλα στην κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, συνέγειρε και κινητοποίησε από την αυγή κιόλας του 20ού αιώνα τα πρωτοπόρα στοιχεία της εργατικής τάξης την εργατική τάξη και κάθε αδικημένου κοινωνικού στρώματος.Μια τέτοια κοινωνία ονειρεύτηκε ο σ. Πάνος… συνεχίζουμε στις σημερινές συνθήκες τον αγώνα. «Μη καρτεράτε να λυγήσουμε μήτε για μια στιγμή.»
Συγκίνηση προκάλεσαν τα βιωματικά στοιχεία της κόρης του Πάνου, Ντέπης κατά την διάρκεια της εξορίας του επί χούντας στο Παρθένι της Λέρου και την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Ξεχωριστή θέση είχε η ανάγνωση από την Ξένια Ζαχαριάδου της αποχαιρετιστήριας επιστολής του Πάνου στους συγκρατούμενούς του μετά την απόλυσή του από την εξορία.
Η εκδήλωση έκλεισε με την διεθνή και τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν στο ρυθμό της μουσικής. 

Ρόδος 16-10-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/