Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η Δημοκρατική Παράταξη να δώσει στους πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική Παράταξη να δώσει στους πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας 

Τις δύο γάγγραινες που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος, στηλίτευσε στη χθεσινή ομιλία του στη Φλώρινα ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Μιλώντας στους πολίτες στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Eυρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, έθεσε το πλαίσιο της ηθικοποίησης της πολιτικής ζωής. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέου τύπου ενότητα που θα έχει να κάνει με την πολιτική, με το πρόγραμμα και με τις ιδέες κι όχι με την εξουσία. Την ενότητα της εξουσίας τη ζήσαμε. Να δημιουργήσουμε μια αντίληψη προσφοράς στην κοινωνία». 
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε όλοι μπαταχτσήδες και δημαγωγοί. «Υπάρχουν πολύ σοβαροί άνθρωποι, που ρισκάρουν καριέρες και την προσωπική τους ζωή για να μπουν στο πεδίο της προσφοράς και δεν έχουν σχέση μ’ αυτή τη δημιουργία πολιτικής προίκας πουν πάρα πολλοί αξιοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να βρεθούν ικανοί άνθρωπο με επάρκεια, με γνώση που μπορούν να συγχρονίσουν την παράταξη με τις διεθνείς εξελίξεις». 
Μιλώντας για την οικονομία και την ανάταξη της κοινωνίας ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ενός κράτους των πολλών κι όχι για τους λίγους. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτούς που δεν άντεξαν, τις πιο ευπαθείς ομάδες που είναι ευάλωτοι στον εθνολαϊκισμό και να τους πούμε: Σας δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Να μπορείς να ρυθμίσεις τα δάνειά σου, να έχεις μια προοπτική». 
Αναφέρθηκε, επίσης στην αλλαγή οικονομικού μοντέλου, με ανατροπές στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα. 
«Κάποτε τον πολιτικό σύστημα έκανε διαχείριση κερδών και με λάθος τρόπο. Τώρα πρέπει να κάνουμε διαχείριση χρεών με δίκαιο τρόπο. Κανένας δεν πρέπει να οδηγηθεί σε έναν κοινωνικό Καιάδα. Κι αν δεν το κάνουμε εμείς με ένα πρόγραμμα σοβαρό, ποιος θα το κάνει, η Αριστερά ή η ΝΔ; Η μεγάλη προσφορά της δημοκρατικής παράταξης είναι να εξορθολογίσει το δημόσιο διάλογο για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά θέματα». 
Τέλος, αναφερόμενος στο στοίχημα της προοδευτικής παράταξης τόνισε ότι πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό για το νέο ηθικό κεφάλαιο. «Πρέπει κι εμείς να οραματιστούμε ξανά. Να πάμε πέρα από το εφικτό. 
Εάν δεν αγωνιστούμε για κάτι πιο οραματικό, δεν μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει η παράταξη να αποκτήσει μια άλλη διάθεση επιθετική σύγκρουσης. Ξέρουμε ποιοι χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Είναι πολιτικές οικογένειες, πολιτικές αντιλήψεις στο συνδικαλισμό και μια εγχώρια ολιγαρχία η οποία, τον πλούτο που έχει η Ελλάδα, τον κρατάει με ένα συγκεκριμένο τρόπο για δεκαετίες. 
Αν δεν υπάρξει μια άλλη κατανομή πλούτου, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικό σχέδιο. Εάν δεν δημιουργήσουμε την αίσθηση μιας πολιτικής έκπληξης, αμφισβητώντας όλα αυτά τα κατεστημένα και πάμε στη λογική των μικροδιευθετήσεων, έχουμε ηττηθεί κατά κράτος. 
Και η πρόσκλησή μου προς εσάς είναι αυτή: να μπούμε μπροστά εμείς που αγαπάμε την παράταξη για να κάνουμε μια πραγματικά νέα πορεία που θα συγκινήσει το λαό κι όχι απλά θα είναι ένα αποκούμπι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ». 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/