Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δίνω μάχη καρέκλας, δίνω μάχη για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δίνω μάχη καρέκλας, δίνω μάχη για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος 
Το σχέδιό του για την ενωμένη παράταξη της Κεντροαριστεράς που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, να σπάσει τον δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να αποτελέσει τη νέα, ισχυρή προοδευτική επιλογή των πολιτών στις επόμενες εκλογές, κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Από την Κρήτη που περιοδεύει, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της «Νέας Τηλεόρασης» και αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κεντροαριστερά. 
«Πιστεύω ότι μπορώ να διευρύνω τα όρια της παράταξης. Να φτιάξουμε μια γέφυρα για την επόμενη γενιά, για τις νεότερες γενιές. Δεν δίνω μάχη καρέκλας, δίνω μια μάχη γιατί θεωρώ ότι πρέπει το πολιτικό προσωπικό να ανανεωθεί όχι μόνο ηλικιακά. Με ανθρώπους όλων των ηλικιών που θα είναι ικανοί κι άφθαρτοι για να προσφέρουν στον τόπο μας αυτά που δεν έχουν προσφέρει άνθρωποι που θεωρούν ότι η πολιτική είναι επάγγελμα. Η πολιτική είναι προσφορά. Και με αυτούς τους κανόνες πρέπει να ανανεωθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα». 
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη συσπείρωσης των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. «Υπάρχει χώρος και ο λαός επιζητεί τη δημιουργία μιας παράταξης με νέο ήθος, νέα πρόσωπα κι ένα σύγχρονο ρεαλιστικό πρόγραμμα. Θέλουμε ένα κράτος αξιοκρατίας, ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη». 
Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της η κεντροαριστερά εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Βεβαίως, εάν το πρόγραμμά της κι οι προοδευτικές ιδέες της αποκτήσουν σάρκα κι οστά. Η κοινωνία σήμερα ζητά περισσότερη αξιοκρατία αλλά και θεσμικές αλλαγές. Δεν μπορεί ο βουλευτής των Χανίων να εκλέγεται από ένα μικρό σώμα κι ο βουλευτής στη Β’ Αθήνας να εκλέγεται από εκατομμύρια κι ο μόνος τρόπος για να εκλεγεί να είναι η μιντιακή στήριξη και τα μιντιακά συμφέροντα. Θα σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες, η Β’ Αθήνας και το υπόλοιπο Αττικής για να έχουμε ισότιμους βουλευτές». 
Για το ΠΑΣΟΚ 
Μιλώντας για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι έργο του στα χρόνια της Μεταπολίτευσης ήταν πολύ πιο σημαντικό απ’ αυτό της ΝΔ και της Αριστεράς, παρ’ ότι δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. 
Αλλά τόνισε: «Περισσότερο έχω να απολογηθώ γι’ αυτά που θα γίνουν από τα επόμενα χρόνια και θα αφορούν τις επόμενες γενιές παρά για όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία έχουν κριθεί σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο λαός σήμερα ζητάει ειλικρίνεια και προοπτική, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Όχι εξουσία για την εξουσία αλλά προγραμματικές συμφωνίες που θα ξέρει ο λαός την επομένη των εκλογών ότι αυτό που ψήφισε, μπορεί να υλοποιηθεί» 
Για τον ΒΟΑΚ 
Την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης που κοστίζει ζωές στην Κρήτη, κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτώμενος για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και τα τραγικά τροχαία που συμβαίνουν στο νησί. 
«Κάθε καλοκαίρι βλέπουμε τι γίνεται στους δρόμους της Κρήτης. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Κάνει ζημιά και στον κρητικό λαό και στην εικόνα του νησιού στο εξωτερικό. Η πολιτική πίεση που θα ασκηθεί θα είναι σημαντική για να υλοποιηθεί το έργο. Χρήματα υπάρχουν από την ΕΕ για να ενταχθούν έργα. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα, και ιδιαιτέρως η σημερινή κυβέρνηση είναι σε μια κατάσταση φθοροποιού στασιμότητας. Το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, που προορίζεται για την ενίσχυση του δικτύου και την ενσωμάτωση με τα υπόλοιπα δίκτυα της Ευρώπης, σε 15 μέρες θα τελειώσει, χάνουμε περί τα 800 εκατομμύρια διότι η κυβέρνηση άργησε πάρα πολύ να κάνει αλλαγές στο συμβούλιο. Εμείς οι ευρωβουλευτές περάσαμε το Ταμείο αυτό, εντάξαμε την Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει τη χώρα πλήρες μέλος. Θα χάσουμε περί τα 800 εκατομμύρια και κάποια θα χαθούν και για την Κρήτη». 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/