Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ

Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο με το δίκανο, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης. Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική οικογένεια! Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν, για να μειώνουν ακόμα παραπέρα τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα. Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμείς οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Εργαζόμενε-εργαζόμενη στα προγράμματα απασχόλησης,
ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΕΣΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ “ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ”. ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΔΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
Eπίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και άλλων επιδομάτων (επίσχεση κλπ), επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
 ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κανέναν πλειστηριασμό σε σπίτι ανέργου. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ολα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που κάνουν πάρτι  στις πλάτες των ανέργων
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται κάτω απο 751 ευρώ! Μισθό από τον πρώτο μήνα. Να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά. Πληρωμή όλων των επιδομάτων, υπερωριών, της νυχτερινής εργασίας. Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος των προγραμμάτων. Δωρεάν μεταφορά με δωρεάν κάρτα για τις συγκοινωνίες προς και από τη δουλειά τους. Αδεια 2 μέρες το μήνα. Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω προγραμμάτων σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες. Αναγνωρίση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων. Καμία παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζόμενου απο άλλους φορείς πέρα από αυτούς που προσλήφθηκαν. Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτική άσκηση ή πρόγραμμα μαθητείας χωρίς συντάξιμα ένσημα.
Μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα! Απέρριψε τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Δεν είναι ούτε μοναδικός ούτε αιώνιος. Εχεις πείρα! Βλέπεις πως μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία φέρνει! Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του! Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία. Κανένας δε θα τσακίσει την αξιοπρέπεια μας! Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια! Να μπει φραγμός στην περιπλάνηση χωρίς τέλος! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη!
Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Την ανεργία, τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα!
Τσάκισε το πριν σε τσακίσει αυτο!
Ανάπτυξη για όλο το λαό!
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.
Απέναντι στην πολιτική που σε εκβιάζει να διαλέξεις ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας κάνε το βήμα, όπλισε και πάρε το δρόμο της οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, του αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της πάλης για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.
ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/