Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Συνδιάσκεψη Θέσεων της Δράσης, 1-2 Νοεμβρίου, Αθήνα

Οι δράσεις της Δράσης
Αγαπητοί φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας ηλεκτρονικά, για να σας ενημερώσω για το καινούριο ξεκίνημα που κάνει η Δράση, γιατί η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι το μόνο μέσο που ουσιαστικά διαθέτουμε. Οι προσπάθειές μας -ακόμα κι όταν αποτελούν αντικειμενικά είδηση-, όπως η πρόσφατη εκδίκαση στο Συμβούλιο Επικρατείας της προσφυγής μας (δίκη ΣτΕ) για τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, δεν γίνονται γνωστές από τα ΜΜΕ ως δικές μας πρωτοβουλίες.
Στις τελευταίες ευρωεκλογές δεν συγκινήσαμε το εκλογικό σώμα (το μικρό μέρος του δηλαδή που έμαθε την ύπαρξή μας). Στη συνέχεια όμως αποδείχθηκε ότι επί της ουσίας επαληθεύονται πλήρως όλα όσα λέγαμε για το αδιέξοδο -οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό- που επιφέρει η μη άσκηση μιας γνήσια μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Επαληθεύθηκαν επίσης όσα λέγαμε ακόμα και πρόσφατα όταν προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση ότι η «ηρωική» έξοδος που σχεδίαζε δεν οδηγεί πουθενά (http://www.drassi.gr/index.php?id=6189 και http://www.drassi.gr/index.php?id=6200).
Δυστυχώς η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τη χώρα, που είναι η δραστική μείωση των δαπανών του κράτους και η αντίστοιχη ενίσχυση με κάθε τρόπο της παραγωγικής Ελλάδας, του μη κομματικο-δίαιτου ιδιωτικού δηλαδή τομέα της οικονομίας, δεν υποστηρίζεται  στην πράξη από κανένα πολιτικό σχηματισμό εκτός από εμάς.
Γι’ αυτό , παρά τις μικρές μας δυνάμεις και αντιμέτωποι με την λαίλαπα των ψεύτικων υποσχέσεων, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, επιμένοντας να λέμε την αλήθεια και να μην  αποκρύπτουμε την πραγματικότητα. Πρώτη φάση στο νέο ξεκίνημα της Δράσης η επεξεργασία νέων πολιτικών θέσεων στην ανοικτή συνδιάσκεψη μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2α Νοεμβρίου στο President, στην οποία είναι ευπρόσδεκτα όχι μόνο τα μέλη της Δράσης αλλά και όποιοι φίλοι θα ήθελαν να συζητήσουν μαζί μας τις συγκεκριμένες προτάσεις μας.
Έχω τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα, από επιλογή ή από ανάγκη, από εμάς ή από κάποιον άλλον, τελικά θα έρθει η ώρα η αλήθεια να εισακουστεί από τον ελληνικό λαό. Γιατί μόνο με βάση την αλήθεια μπορεί να εφαρμοστεί η αναγκαία μεταρρυθμιστική πολιτική  και να υπάρξει ξανά ρεαλιστική ελπίδα για κάτι  καλύτερο. Μέχρι τότε –παρά τις δυσκολίες- θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ανοιχτοί στις συνεργασίες, αλλά σταθεροί στις θέσεις μας. Με υπομονή, επιμονή και αγώνα. Γιατί αυτό που εκπροσωπεί η Δράση από την ίδρυσή της από τον Στέφανο Μάνο μέχρι σήμερα, η τόλμη να λέγεται η αλήθεια αδιαφορώντας για το κόστος και τις συνέπειες, είναι σήμερα όσο ποτέ πολύτιμο. Γι αυτό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε το μήνυμά αυτό να μείνει ζωντανό και να συνεχίσει να εκπέμπεται.
Φιλικά,
Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης
Συνδιάσκεψη Θέσεων της Δράσης, 1-2 Νοεμβρίου, Αθήνα
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα, θα γίνει η Συνδιάσκεψη Θέσεων της Δράσης. Θα συζητήσουμε και θα ψηφίσουμε  νέες θέσεις για μία σειρά επίκαιρων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία (φορολογία, αναδιάρθρωση δημοσίου τομέα, αξιολόγηση, ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμός στους θεσμούς, κλπ) και ταυτόχρονα θα επεξεργαστούμε παλαιότερες προτάσεις, ώστε να τις προσαρμόσουμε στη σημερινή πραγματικότητα (βασική εθνική σύνταξη, ασφάλιση υγείας, κ.α.). Στόχος μας είναι η επανατοποθέτηση στο προσκήνιο της Δράσης ως ενός κόμματος του πολιτικού κέντρου, με καθαρά μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, με προτάσεις σοβαρές και εφαρμόσιμες για την ανάπτυξη της χώρας.
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της συνδιάσκεψης και παρακολουθείστε την πορεία προς τη συνδιάσκεψη στην ιστοσελίδα του κόμματος, όπως και στο Facebook και τη σελίδα των μελών.
Η Συνδιάσκεψη θα είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Δράσης. Σας περιμένουμε, εσάς και τους φίλους σας, να συζητήσουμε, να ακούσουμε τη γνώμη σας. Στην προσπάθεια να ακουστεί και να δυναμώσει η φωνή της Δράσης, η φωνή της λογικής είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι
Η είσοδος στη Συνδιάσκεψη είναι 5 ευρώ/άτομο. Τα μέλη θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή τους. Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε μέλος της Δράσης που είναι οικονομικά ενήμερο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

10.00 : Προσέλευση και εγγραφή μελών και παρατηρητών (δικαίωμα εγγραφής €5)
10.30 : Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης   
11.15 : Στέφανος Μάνος, π. Πρόεδρος της Δράσης
11.30 : Φορολογική νομοθεσία και φορολογικά κίνητρα 
Εισήγηση: Μιράντα Ξαφά, Αντιπρόεδρος της Δράσης
Τοποθέτηση: Θανάσης Μαυρίδης, δημοσιογράφος
12.15 : Βασική εθνική σύνταξη και βασικό εγγυημένο εισόδημα  
Εισήγηση: Τάσος Αβραντίνης, Αντιπρόεδρος της Δράσης
Τοποθέτηση: Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος
13.00 : Κόκκινα δάνεια
Εισήγηση: Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Αντιπρόεδρος της Δράσης
Τοποθέτηση: Λητώ Ιωαννίδου, σύμβουλος επιχειρήσεων
13.30 : Συνδικαλιστικός νόμος 
Εισήγηση: Άγης Βερούτης, συντονιστής οργάνωσης Αττικής της Δράσης
Τοποθέτηση: ΤΒΑ
14.00 : Διάλειμμα
15.00 : Σύμφωνο συμβίωσης 
Εισήγηση: Γεωργία Πανοπούλου, εκπρόσωπος τύπου της Δράσης
Τοποθέτηση: Αλεξία Τσούνη, γ.γραμματέας Διεθνούς Αμνηστίας
15.45 : Η ανάγκη μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα
Εισήγηση: Διονύσης Γουσέτης, υπεύθυνος τομέα δικαιωμάτων της Δράσης
Τοποθέτηση: Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας
16.30 : Τα μνημεία ως πηγή ανάπτυξης
Εισήγηση: Αρετή Γεωργιλή, υπεύθυνη τομέα πολιτισμού της Δράσης
Τοποθέτηση: Χρήστος Λάζος, συγγραφέας
17.00 : Αιγιαλός
Εισήγηση: Φίλιππος Δραγούμης, υπεύθυνος τομέα περιβαλλόντος της Δράσης
Τοποθέτηση: Κίμων Χατζημπίρος, καθηγητής
Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
10.30 : Εκλογή ηγεσίας Δικαιοσύνης 
Εισήγηση: Θεόδωρος Τόνας, υπεύθυνος τομέα δικαιοσύνης της Δράσης
Τοποθέτηση: Παναγιώτης Περάκης, καθηγητής
11.15 : Αναδιάρθρωση του δημοσίου, αξιολόγηση και απλοποίηση/κωδικοποίηση νομοθεσίας
Εισηγήσεις: Μελίνα Δασκαλάκη, υπεύθυνη τομέα δημόσιας διοίκησης της Δράσης,  Μανώλης Γραφάκος, υπεύθυνος τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης της Δράσης
Τοποθετήσεις: Μαριέτα Γιαννάκου, π. υπουργός- Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθήνας-Θ.Λιβάνιος, γ.γραμματέας ΥΔΜΗΔ
12.00 : Υποχρεωτική τετραετής θητεία της Βουλής
Εισήγηση: Ζήσης Δουγαλής, συντονιστής της Δράσης στην Θεσσαλονίκη
Τοποθέτηση: Σπύρος Δανέλης, π. ευρωβουλευτής
12.30 : Εκλογικός νόμος
Εισήγηση: Γιάννης Ανδρουλάκης, Γενικός Γραμματέας της Δράσης
Τοποθέτηση: Γιάννης Ραγκούσης, π. υπουργός
13.00 : Εξυγίανση της αγοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης
Εισήγηση: Γιάννης Τριανταφύλλου, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Δράσης
Τοποθέτηση: Περικλής Βαλλιάνος, καθηγητής
13.30 : Κουπόνια Παιδείας και προσέλκυση ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Εισήγηση: Γιώργος Καραβάνας, συντονιστής της Δράσης στην Θεσσαλία      
14.00 : Υποχρεωτική ασφάλιση υγείας
Εισήγηση: Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, υπεύθυνος τομέα κοινωνικής πολιτικής
Όλοι μιλούν για την παράλογη φορολογία των ακινήτων, η Δράση όμως ήταν η μόνη που έδρασε. Έτσι συζητήθηκε την Παρασκευή 10/10 ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας, η αίτηση ακυρώσεως στελεχών της Δράσης (γεγονός που τα ΜΜΕ απέκρυψαν) και πολιτών εναντίον της «παράνομης μη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και κατ´ επέκταση, εναντίον της εξοντωτικής αυθαίρετης και αντισυνταγματικής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας». Ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της Δράσης Τάσος Αβραντίνης συνοψίζει τα επιχειρήματα των προσφευγόντων ως εξής:
1. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη, βάσει του άρθρου 41 ν. 1249/1982 να επικαιροποιεί ανά διετία το αργότερο τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων και έχει παραλείψει να το κάνει. Αναφέρει ο νόμος: «Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο τιμές αναπροσαρμόζονται το βραδύτερο ανά διετία».
2. Η Διοίκηση, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2.3 του παραρτήματος V_2 του κυρωτικού νόμου του δευτέρου μνημονίου - ν. 4046/2010 – είχε υποχρέωση να επικαιροποιήσει τις αντικειμενικές το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Αναφέρει ο νόμος: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς».
3. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία αντικειμενικών και πραγματικών αξιών, γι αυτό και προωθεί την διενέργεια πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο (ένα δισ. τον μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα των φορολογουμένων προς τις ΔΟΥ!) στα 2/3 της «αντικειμενικής».
Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται σε μερικούς μήνες.
Διαβάστε λεπτομέρειες για το τι συνέβη στη δίκη στο ανάλογο ρεπορτάζ.
*** ***
Ενισχύστε οικονομικά τη Δράση: Ακόμη και 5€ έχουν σημασία
H υποστήριξη σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Δράση δέχεται ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και λειτουργεί κυρίως με τη στήριξη των φίλων της. Φιλοδοξεί να γίνει  ένα υγιές κύτταρο ενός πιο ελπιδοφόρου αύριο το οποίο θα συμβάλλει στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να συνεισφέρετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/