Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ- ΕΠΙΧ. ΜΙRA –MARE
Δελτίο Τύπου

Εκπρόσωποι των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Επιχ. MIRA –MARE και Oικοδόμων Αρχαγγέλου πραγματοποίησαν  Δευτέρα 13 Οκτώβρη , στις 11 π.μ, αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Ρόδου και κατέθεσαν υπόμνημα στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ με  αιτήματα και διεκδικήσεις υπέρ των ανέργων της περιοχής μας.
Η λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη για χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας λόγω των προϋποθέσεων που βάζει ο νόμος
Ανάμεσα στα αιτήματα που κατέθεσαν τα σωματεία συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω:
1. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. Να το δικαιούνται και οι αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν την επιχείρηση
και οι απόφοιτοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ, Λυκείου, που ψάχνουν και δεν βρίσκουν δουλειά. Θεώρηση των βιβλιαρίων ασφάλισης, υγείας χωρίς καμιά προϋπόθεση με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους,
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
2.Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους,  που μπαίνουν στον ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων, να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τους ανέργους.
3.Ο χρόνος της άδειας λοχείας και της ειδικής 6μηνης άδειας  μητρότητας να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και όχι ασθενείας,ώστε να δικαιούται η μητέρα επίδομα ανεργίας σε περίπτωση  απόλυσης μετά την άδεια.
4.Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση
και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν.2112)σε όλους τους εργαζόμενους.
5.Mονιμοποίηση των συμβασιούχων Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Επανένταξη όλων των εργαζόμενων και συνταξιούχων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών, αλλά  και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου και επίσης διεύρυνση στη πρόσβαση τους στο δωρεάν βιβλίο και τον Πολιτισμό χωρίς εισιτήριο.

Ρόδος 14 Οκτώβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/