Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης με εκπροσώπους φορέων της Σορωνής

Λαϊκή Συσπείρωση   
ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, αναδείχθηκαν σε σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης με  εκπροσώπους φορέων της Σορωνής, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Οκτώβρη, το βράδυ στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου «Αμπερνάλλι».
Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Πότσος επεσήμανε ότι τα  προβλήματα αυτά έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Είναι απόρροια των γενικότερων πολιτικών της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι οποίες μέσω του Καλλικράτη εφαρμόζονται στην Τοπική Διοίκηση με τους  ισοσκελισμένους  προϋπολογισμούς  της επιτήρησης, των ανταποδοτικών τελών, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της αξιολόγησης,  της διάλυσης των υπηρεσιών των Δήμων . Για τις πολιτικές αυτές, που έρχονται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν ευθύνες και οι τοπικές Δημοτικές αρχές που τις εφαρμόζουν και οι παρατάξεις που συμφωνούν στην ουσία μαζί τους. Από την πλευρά μας θα αναδείξουμε, όπως κάνουμε πάντα, και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματα, προβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις επιστημονικά επεξεργασμένες σε μια προσπάθεια ελάφρυνσης της λαϊκής οικογένειας στην κατεύθυνση ανατροπής αυτών των πολιτικών. Οι παρεμβάσεις μας θα έχουν αποτέλεσμα στο βαθμό που αναπτύσσεται σ΄αυτήν την κατεύθυνση, ένας οργανωμένος αγώνας από τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες της περιοχής.
Έντονη ήταν η αγανάκτηση και ο προβληματισμός των εκπροσώπων των φορέων για τα λιμνάζοντα και συνεχώς επιδεινούμενα  προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, όπως η αδυναμία λόγω έλλειψης στοιχειώδους προϋπολογισμού για λύση μικροπροβλημάτων ακόμα και αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων. Αναδείχθηκαν,  τα προβλήματα της αποκομιδής των απορριμμάτων, της αποκομιδής των μπαζών, της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, της διάβρωσης της παραλίας, των παιδικών χαρών, της τιμής του νερού και ιδιαίτερα της άρδευσης, της συντήρησης των γηπέδων, των ρεμάτων, της αμμοληψίας της έλλειψης μηχανημάτων ή όταν υπάρχουν της έλλειψης χειριστών, της ΔΕΗ και μια σειρά άλλα. Επισημάνθηκε επίσης  η απαράδεκτη αναγκαστική μετακίνηση των συνταξιούχων όχι μόνο της Σορωνής αλλά και των γύρω οικισμών, για την παραλαβή της σύνταξής τους λόγω έλλειψης υποκαταστήματος κάποιας τράπεζας, ή η μετακίνησή τους για την πληρωμή του νερού στη Ρόδο.          
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  Σορωνής κος Σαββάκης Αντώνης, το μέλος του Συμβουλίου Καρακόπουλος Σίμος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αμπερνάλλι» Μπέλλος Παναγιώτης, και το μέλος  Δημητρά Ελένη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Διακολαμπτριανός Μιχάλης, και τα μέλη του Συμβουλίου Μαριέττος Γιώργος , Τομάζος Αλέκος και Τομάζος Σταύρος και  ο πρόεδρος του Ομίλου  Αντισφαίρισης Θωμάτος Μιχάλης.
Ρόδος 14 Οκτώβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/