Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΠΩΝΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Έμπωνας στη Ρόδο και να καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.



Η πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού δεν μπορεί και δεν θέλει να σταματήσει και την αντιμετώπιση της Υγείας σαν κόστος για το κράτος και ατομική ευθύνη του κάθε ασθενή.
Είναι προϋπόθεση για να οργανωθεί πάνω σε επιχειρηματική βάση η υγεία, ώστε οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι οι αγοραστές υπηρεσιών  και οι πωλητές να είναι  οι διάφοροι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι ΟΤΑ, αλλά  και διάφορες «φιλάνθρωπες» MKO.
Αυτήν την πολιτική την πλήρωσε και την πληρώνει καθημερινά η Ρόδος σε θύματα, αφού οι δομές υγείας στο νησί, το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας έχουν απαξιωθεί πλήρως.
Το τελευταίο περιστατικό με το ατύχημα στον Έμπωνα και η ανυπαρξία ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, έφερε πάλι στα όρια την υπομονή των κατοίκων της περιοχής και την ανοχή που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα, αφού παρά τις κινητοποιήσεις τους μέχρι σήμερα, η στελέχωση του Κ.Υ. είναι ανεπαρκής και ασθενοφόρο δεν υπάρχει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι συχνά τα περιστατικά, όπου ασθενείς μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να υπάρχει μόνιμα σε 24ώρη βάση ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Έμπωνας και να καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και με ασφάλεια κάθε περιστατικό.

Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/