Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΜΕ για την απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης στο ξενοδοχείο Paradise

Δελτίο Τύπου
Σε συνέχεια των ενεργειών ενάντια στην απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης στο ξενοδοχείο Paradise, κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από εκλεγμένα μέλη του κλαδικού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΥΤΕ), με επικεφαλής τη Λίνα Ράλλη, στέλεχος του ΠΑΜΕ στον κλάδο, έκαναν παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων, για το ζήτημα της Aldemar.

Στις 3.00 το μεσημέρι έγινε κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, καθώς και εξόρμηση στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, με ανακοίνωση που τους καλούσε να μην αποδεχτούν τις αλυσίδες που θέλει να τους φορέσει η εταιρεία.
Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε το ΠΑΜΕ και στα κεντρικά γραφεία της Aldemar στην Αθήνα. Αργά το απόγευμα της Τρίτης η εταιρεία αναδιπλώθηκε και δήλωσε ότι πρόκειται να αποσύρει τον όρο που απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση από την ατομική σύμβαση των εργαζομένων.
Σήμερα, Τετάρτη, αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα όπου είχε κληθεί η εταιρεία μετά την καταγγελία που έγινε την περασμένη Παρασκευή.  Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος όρος θα πρέπει να απαλοιφθεί από τη σύμβαση. Παρά την ξεκάθαρη αυτή θέση η πλευρά της εργοδοσίας, μέσω του δικηγόρου της, προκλητικά δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα ότι θα απαλείψει μεν τον όρο απο τις Συμβάσεις αλλά παρ’ όλα αυτά θα εξακολουθήσει να ζητά αυτή την πληροφορία προφορικά από τους εργαζόμενους, κάτι που γνωρίζουμε ότι συμβαίνει στους περισσότερους χώρους εργασίας αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχουν τόσο προκλητικές παραδοχές από την πλευρά της εργοδοσίας.
Από την άλλη πλευρά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διοικήσεις του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου παρά το γεγονός ότι παρευρέθηκαν «τυπικά» λόγω θέσεων στη συζήτηση στο γραφείο του εισαγγελέα σε ότι έχει να κάνει με την έκταση που θα έπρεπε να δώσουν σαν φορείς στο ζήτημα της ευθείας παρέμβασης της εργοδοσίας στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να γράψουν τουλάχιστον μια πρόταση καταδίκης αυτής της πρακτικής.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς από τα στελέχη του ΠΑΜΕ.
 Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμουύ-Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/