Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ για προσχολικά και παιδικούς σταθμούς

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για το δικαίωμα κάθε παιδιού στην Προσχολική Αγωγή)
Η ανάπτυξη θέλει χαράτσια. Θέλει να δίνουν οι γονείς και τη μπουκιά που τους έμεινε στο στόμα των μονοπωλίων, αντί να ταΐζουν τα παιδιά τους.
Τι άλλο μπορεί να συμπεράνει κανείς από την απαίτηση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να επιβληθεί χαράτσι 20-40 ευρώ στους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ, βάζοντας έτσι τέλος στη δωρεάν φιλοξενία που ίσχυε μέχρι και σήμερα και έδινε ανακούφιση σε κάποιους εργαζόμενους.
Την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να εξυπηρετεί και η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση, την κοστολόγηση και την τεκμηρίωση του μοναδιαίου κόστους της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ.
Στο νησί μας είναι εκατοντάδες τα παιδιά που μένουν έξω από το πρόγραμμα, εξ αιτίας της λειψής χρηματοδότησης. Είναι εκατοντάδες τα παιδιά που δεν πάνε ούτε σε ιδιωτικούς σταθμούς, γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν την δυνατότητα.
Τα νέα ζευγάρια που δουλεύουν με εξαθλιωμένα δικαιώματα και μισθούς, που δουλεύουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία εποχικά, δεν έχουν περιθώριο ούτε για ένα ευρώ.
Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, χρειάζεται χωρίς καμία καθυστέρηση να απαντήσουν στην κατάσταση αυτή με την πάλη τους για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς: Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση. Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ρόδος, 13/06/2014

                                                                                                                   ΟΓΕ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/