Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους δανειολήπτες

24.6.2014
Δελτίο Τύπου
Τζένη Βαμβακά : Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με επιδότηση του ΟΕΚ.  Έκθετη η Κυβέρνηση έπειτα από τις προεκλογικές της εξαγγελίες περί επανεξέτασης του ζητήματος.

Το φλέγον ζήτημα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων που αφορά δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες με επιδότηση του ΟΕΚ επανέφερε στη βουλή η βουλευτής Β’ Πειραιά Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά με ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους 31 βουλευτές.
Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η μείωση των εισοδημάτων, η ανεργία και εν γένει οι μνημονιακές πολιτικές έχουν περιορίσει δραματικά τα οικογενειακά εισοδήματα των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, από τις οποίες έχουν δανειστεί. Οι επαναλαμβανόμενες μάλιστα δεσμεύσεις και εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας για ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων δεν έχουν ούτε κατ’ ελάχιστο υλοποιηθεί, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες της για επανεξέταση του ζητήματος.
Τέλος, η βουλευτής υπενθυμίζει πως η ερώτηση που κατατέθηκε για το ίδιο θέμα πριν από ένα χρόνο παραμένει αναπάντητη και ως εκ τούτου ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να λάβουν άμεσα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες αλλά και τί μέτρα θα λάβουν προκειμένου να σταματήσουν την εκβιαστική πρακτική των τραπεζών οι οποίες αρνούνται να επιμηκύνουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Ειρήνη Αγαθοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Μαρία Διακάκη, Κωστής Δερμιτζάκης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Χαρά Καφαντάρη, Βασιλική Κατριβάνου, Φωτεινή Κούβελα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, Μαρία Μπόλαρη, Ανδρέας Ξανθός, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Πετράκος, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Άννα Χατζησοφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/