Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΜΕ κατέθεσε γραπτή καταγγελία

Δελτίο Τύπου

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  παρενέβη χθες στην επιθεώρηση εργασίας όπου κατέθεσε γραπτή καταγγελία μαζί με αντίγραφο της σύμβασης που απαιτεί από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Paradise, ενδεχομένως και σε όλα τα υπόλοιπα του ομίλου Aldemar, να δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη σωματείου. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να οριστεί τριμερής συνάντηση, η ημερομηνία της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί.
Στη συνέχεια έβαλαν το ζήτημα στη συνεδρίαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τονίζοντας ότι σε μια περίοδο που έχει ανοίξει η συζήτηση για τον ίδιο τον περιορισμό με νόμο της συνδικαλιστικής δράσης, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι στο σχεδιασμό κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης να τσακίσει το εργατικό κίνημα και να το δέσει χειροπόδαρα με περιορισμούς και απαγορεύσεις.  Μοναδικός παράγοντας που μπορεί να βάλει φρένο, να ακυρώσει στην πράξη αυτό το σχεδιασμό είναι η μαζική οργάνωση της πάλης από τα κάτω, η μαζικοποίηση και η μαχητικοποίηση των σωματείων.
Τέλος, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, συνοδευόμενοι και από το προεδρείο του Σωματείου, μετέβησαν στον εισαγγελέα και τον ενημέρωσαν για τη στάση της εταιρείας. Ο εισαγγελέας έχει καλέσει την εργοδοσία της Aldemar την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ

7 Ιούνη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/