Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δελτίο τύπου

Στην καταδίκη χιλιάδων οικογενειών να ζουν με την αγωνία εάν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον παιδικό σταθμό, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που είναι δωρεάν, έχουν ήδη αποκλειστεί και επίσημα πάνω από 48.000 παιδιά. Χιλιάδες ακόμα βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστα, αφού τα τροφεία που ζητούν δημοτικοί και ιδιωτικοί σταθμοί είναι υπέρογκα, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μένουν ξεκρέμαστες. Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και στη Ρόδο, με τους γονείς να βρίσκονται σε αδιέξοδο και απελπισία.
Το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα να μη μείνει κανένα παιδί έξω από Παιδικό Σταθμό και να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων. 
Ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντηση σε Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το θέμα, η επίτροπος Απασχόλησης της ΕΕ, Μ. Τάισεν, απαντώντας στο «γιατί η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμες τις λειτουργικές δαπάνες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», λέει χωρίς περιστροφές ότι η ΕΕ «παρέχει στήριξη μόνο σε επενδύσεις, σε παραγωγικές επενδύσεις και σε δραστηριότητες για τη δημιουργία ικανοτήτων. Ως εκ τούτου, τα λειτουργικά έξοδα δεν εντάσσονται στο πεδίο της συνδρομής της» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ρόδος 6 Σεπτέμβρη 2016

Κοινοβουλευτική Ομάδα 
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097 
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr 
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Άμεσα μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς.

Με βάση τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο τέλος Αυγούστου και που αφορούν στο ποια και πόσα βρέφη και νήπια θα πάνε δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ –ΜΕΑ παραμερίζονται οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι τάχα οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα είχαν σαν συνέπεια αυτό να κυλούσε «γρήγορα και ομαλά» και θα στήριζε τάχα «τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα»! 
Την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης επαληθεύτηκαν μια προς μια οι ενστάσεις και οι καταγγελίες σωματείων, συλλόγων γονέων, Δημάρχων που με έγκαιρη παρέμβαση τους καλούσαν τον αρμόδιο υπουργό να μην προχωρήσει σε αλλαγές, χαρακτηρίζοντας τες επικίνδυνες για τη λειτουργία και τον χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και προειδοποιώντας τον ότι αν η χρηματοδότηση ακολουθήσει τον γονιό και όχι τη δομή και κατά προτεραιότητα τη στήριξη των δημόσιων δομών, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΔΑΠ στους Δήμους θα βρεθούν στον αέρα! 
Όλοι οι παραπάνω φορείς ανεδειχναν τα αδιέξοδα που θα δημιουργούνταν για γονείς, παιδία και εργαζόμενους και απαιτούσαν την απόσυρση του Voucher αφού οδηγεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών δομών σε βάρος των δημόσιων – δημοτικών δομών. 

Δεν εισακούστηκαν.
Αντίθετα με δηλώσεις τους αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ακόμα και σήμερα προκλητικά διαλαλούν «ότι για πρώτη φορά η χρηματοδότηση αγγίξει τους φτωχούς και τους άνεργους», «ότι για πρώτη φορά η μάνα θα αξιολογήσει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επιλέγοντας μόνη της».
Την ώρα που πάνω από 10 χιλιάδες νέοι γονείς που κληρώθηκαν με βάση τη φτώχια και την ανεργία τους το Voucher δεν βρίσκουν δομή στην περιοχή τους (δημόσια ή ιδιωτική) να πάνε τα παιδιά τους! Προκλητική και απάντηση στους γονείς: το Voucher θα δοθεί σε επιλαχόντες άλλων περιοχών που υπάρχουν θέσεις!!! Οι θέσεις στις δημοτικές δομές, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν καλύφτηκαν κι όμως χιλιάδες γονείς ακόμα ψάχνουν για μια δωρεάν θέση στους παιδικούς σταθμούς και εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση. 
Πολλαπλές οι καταγγελίες για σειρά από ιδιωτικές δομές που συμμετείχαν και αύξησαν κατά πολύ το μερίδιο τους στην πίτα του προγράμματος (που σημειωτέον η κρατική συμμετοχή έχει φτάσει στο 50%του προγράμματος) αλλά οι θέσεις για τους «πελάτες γονιούς» έχουν «κλείσει» πριν τα αποτελέσματα! Η κυβέρνηση ανοίγει την ομπρέλα της κρατικής χρηματοδότησης στους ιδιώτες την ώρα που η χρηματοδότηση των δημοσίων - δημοτικών δομών μειώνεται σταθερά από ΚΑΠ και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα χρηματοδότησης και η χρόνια ανεπάρκεια σε δημόσιες σύγχρονες δομές για την φροντίδα και αγωγή του παιδιού αποκαλύπτεται ως εμπαιγμός και πρόκληση για το νεαρό λαϊκό νοικοκυριό 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

Να διασφαλίσει με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις την διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση κατάλληλων κτηρίων - πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού) για όλα τα παιδιά που είτε συμμετείχαν με αίτηση των γονιών τους στο πρόγραμμα και σήμερα δεν εγκρίθηκαν ή δεν βρίσκουν θέση σε δομή της περιοχή τους είτε έχουν κατάθεση το αίτημα τους στους Δήμους. 
Να πάρει έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των Δήμων ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. 
Να διασφαλίσει για όλους τους δήμους την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αν επιτέλους θα προχωρήσει στην μονιμοποίηση τους 

Ο βουλευτής 
Μανώλης Συντυχάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/