Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, πρόωρες παράνομες απολύσεις εποχικών εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Αρ. πρ. : 1 

ΠΡΟΣ: Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

Θέμα: Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, πρόωρες παράνομες απολύσεις εποχικών εργαζομένων

Α) Σας ενημερώνουμε ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων, εξοφλήθηκε μόλις εχθές το μισθό του Ιουλίου, ενώ το σύνολο των εργαζομένων δεν έχει πληρωθεί το μισθό του Αυγούστου ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη και βαίνουμε προς τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Πριν λίγες μέρες δε, εξοφλήθηκε σε μερίδα των συναδέλφων το επίδομα αδείας που τους όφειλε ακόμη η επιχείρηση από την περσινή χρονιά, κάτι που γίνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, η επιχείρηση εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν με την πρόσληψή τους όρο στην ατομική τους σύμβαση ο οποίος επιβάλλει παρανόμως την καθυστέρηση ενός μήνα στην καταβολή της μισθοδοσίας.

Β) Η επιχείρηση, έχει δηλώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις εποχικών εργαζομένων από 1η Οκτώβρη, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να ενημερώνονται σχετικά. Μάλιστα σε συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Σωματείου μας με εκπροσώπους της εργοδοσίας το επιβεβαίωσαν. Είναι άλλωστε συνηθισμένη πρακτική τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, εκτός του ότι μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων θα φύγει έχοντας δουλέψει στην ουσία 4 μήνες εκ των οποίων δεν έχει πληρωθεί καλά καλά ούτε για τους 2, να επιβαρυνθεί το προσωπικό που θα απομείνει με υπέρογκη δουλειά τη στιγμή μάλιστα που ήδη οι ρυθμοί της δουλειάς είναι πολύ εντατικοί, υπάρχουν τμήματα της επιχείρησης στα οποία οι εργαζόμενοι δε βλέπουν ρεπό για πολλούς μήνες.

Όπως γνωρίζετε, οι πρόωρες απολύσεις απαγορεύονται καθώς η σχέση εργασίας των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων και η λήξη της ρυθμίζεται από την τον νόμο 1346/83 (όπως και από τη ΣΣΕ τους) ο οποίος πουθενά δεν προβλέπει απόλυση πριν το πέρας της λειτουργίας της επιχείρησης.
Μάλιστα υπάρχει σχετική επιστολή του υπουργείου εργασίας που το ξεκαθαρίζει, την οποία και σας επισυνάπτουμε. Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Για την προσωρινή Διοίκηση,

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος Αικατερίνη Λουλουδιά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/