Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Απάνθρωπος εμπαιγμός κατά των αναπήρων

Αυτό αποκαλύπτεται από τα στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΙΚΑ για τις αναπηρικές συντάξεις, έτους 2016 , τον οποίον η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνει κατά 225 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό κατά 24,6%!

Δηλαδή η φετινή δαπάνη για τις συντάξεις αναπηρίας που αποδίδει το ΙΚΑ θα είναι μειωμένη κατά το ένα τέταρτο από το ποσό που είχε προϋπολογιστεί στην αρχή του έτους. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας αυτής της μείωσης της δαπάνης, το ίδιο το ΙΚΑ προχωρά στην αναπροσαρμογή προς τα κάτω του ελλείμματός του, από τα 2,099 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2016, στα 1,872 δισ. ευρώ. Να, λοιπόν, πώς η κυβέρνηση πετυχαίνει να μειώνει τα ελλείμματα των Ταμείων, οδηγώντας τους συνταξιούχους σε πλήρη ένδεια!

Μια τόσο μεγάλη περικοπή και μάλιστα στη διάρκεια ενός μόνο χρόνου δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από «λάθος εκτίμηση», ούτε από τις μικρές αυξομειώσεις που μπορεί να έχει το σχετικό μέγεθος ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων σύνταξης αναπηρίας. Μπορεί, όμως, να εξηγηθεί από το «μαχαίρι» που πέφτει στα ΚΕΠΑ, τα οποία συστηματικά και με πολιτική εντολή είτε μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας και κατά συνέπεια το ύψος της αναπηρικής σύνταξης, είτε μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας τόσο, που ο δικαιούχος να χάνει εντελώς την αναπηρική σύνταξη. Αλλά ακόμα και αυτούς που δικαιούνται αναπηρικής σύνταξης, τους αφήνουν μήνες χωρίς κανένα εισόδημα μέχρι να ανανεωθεί το δικαίωμα επαναχορήγησης.

Αυτό το φαινόμενο το ζούν και οι δικαιούχοι στο νησί μας , κάθε φορά που περνούν από τα «σφαγεία» του ΚΕΠΑ. 

Ηδη, πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έχουν μείνει χωρίς επίδομα, καθώς από 212.000 που έπαιρναν κάποιο επίδομα το Μάρτη του 2012, σήμερα είναι κάτω από 150.000. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, οι βαριά ανάπηροι στη χώρα μας είναι πάνω από 500.000, ενώ οι ανάπηροι με ένα μέσο ποσοστό αναπηρίας δεν έχουν καμία στήριξη.

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση με το κουαρτέτο σχεδιάζουν νέες δραματικές περικοπές και στα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, ύψους 900 εκατ. ευρώ κατ' έτος (0,5% του ΑΕΠ), με «όχημα» τη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες αναγκάζονται να πραγματοποιούν πλημμελώς ή και να διακόπτουν τις θεραπείες τους γιατί δε μπορούν να πληρώνουν τις αυξημένες συμμετοχές ή και τις εξολοκλήρου πληρωμές που απαιτούνται. 

Σήμερα , αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η διεκδίκηση:

Καμιάς περαιτέρω περικοπής στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Όλοι οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, να έχουν απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τεχνολογικά βοηθήματα, υγειονομικό υλικό κ.λπ. Να επεκταθούν οι παραπάνω παροχές και σε κατηγορίες των ΑμεΑ όπως κωφοί, πάσχοντες από γεροντική άνοια, νόσο του Αλτσχάιμερ και Σκλήρυνση κατά Πλάκας.Να επανέλθουν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα στο προ των περικοπών επίπεδο για τους ανάπηρους και τα μέλη των οικογενειών τους και να παρθούν μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ανέργων.

Ρόδος 23/09/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/