Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

11 του Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 11 του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Χρειαζόμαστε εθελοντές για τη διδασκαλία ελληνικών, αγγλικών, γερμανικών καθώς και για τη γραμματειακή υποστήριξη.
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2004 από μετανάστες, πρόσφυγες και έλληνες αντιρατσιστές - αντιρατσίστριες, για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας σε μετανάστες, πρόσφυγες και έλληνες άπορους. Από τα θρανία του έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές, ενώ στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει έχουν συμμετάσχει από κοινού έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι και νέοι.

Η γλώσσα είναι απαραίτητη για την καθημερινότητα των μεταναστών- μεταναστριών αλλά και για όσους έχουν αποφασίσει να δράσουν διεκδικητικά, απαιτώντας συλλογικά τα δικαιώματα τους. Επίσης η κοινή δράση μεταναστών και ελλήνων εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, προϋποθέτει κοινή γλώσσα επικοινωνίας κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα αυτή η γλώσσα είναι τα ελληνικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση το σχολείο οργανώνει και δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε δράσεις διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για όλους μας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Κάθε Σάββατο πρόσφυγες από τον Ελαιώνα παρακολουθούν μαθήματα και τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά από τους εθελοντές του Σχολείου.

Το σχολείο είναι στην οδό Άργους 145 στον Κολωνό. Οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές - φοιτήτριες παιδαγωγικών σχολών ή απλά άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σε αυτή την υπόθεση.

Δύναμη μας είναι όσοι πιστεύουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα, αλλά έχουν προβλήματα, ότι η επίθεση στα δικαιώματα τους μας αφορά όλους κι ότι είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας μεταξύ μεταναστών, προσφύγων και ντόπιων εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6974486368 ή στο 210 5130373 (Κυριακές)

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/